Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vācu Kino klubā – filma „Dīvainais kaķēns”

Easyget.lv, 22.10.2013. 11:05

31. oktobrī plkst. 19:00 kinoteātra Splendid Palace Mazajā zālē Vācu Kino klubā tiks demonstrēta režisora Ramona Cīrhera šī gada filma „Dīvainais kaķēns”.

Kārina un Simons viesojas pie saviem vecākiem un mazās māsas Klāras. Vakarā notiek vakariņas ar radiniekiem. Pirms tam dienas laikā tiek remontēta veļasmašīna, notiek sēdēšana pie virtuves galda, tiek veikts eksperiments ar aplesīna mizām, tiek stāstīts par plaušu daivām un piešūta atpakaļ kāda tīši norauta poga.

Tā ir dīvaina ikdienas pasaule, ko uzbur riņka dancis no ģimenes ainiņām ar suni un kaķi kādā Berlīnes pirmskara mājas dzīvoklī. Nākšana un iešana, rīcība un bezdarbība, vienai kustībai seko nākamā, vienam vārdam – otrs. Rūpīgi inscenēta rīcību un teikumu ķēdes reakcija. Pa starpām mēmi skatieni un piedzīvotā atstāsti. Personas darbojas dīvaini nosvērti, viņu dialogi ir tieši un prozaiski. Arī dzīvnieki un materiālā realitāte spēlē savu lomu. Kā uz burvja mājienu šķiet atdzīvojamies priekšmeti. Parastas darbības un labi pazīstami objekti šajā naratīvajā kosmosā kļūst absurdi un baisi.

Veids, kā filma attēlo ikdienas dzīves absurdumus un neuzkrītošās norises pārvērš satraucošā ikdienas horeogrāfijā, ir īsts meistarstiķis.

Režija: Ramons Cīrhers. Lomās: Ženija Šilī, Anjorka Štrehele, Mia Kazalo, Luks Pfaffs, Matiass Ditmers, Armins Marevskis u.s.

Filma vācu valodā, subtitri angļu valodā, sinhrons tulkojums latviešu valodā. Ieeja: 2.00 Ls (2.85 EUR).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV