Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Populārāko pasaku ekranizāciju TOP 7

Easyget.lv, 22.10.2013. 13:02

Bērnībā mēs iepazīstam gandrīz visus pasaku varoņus – princeses, raganas, burvjus, runājošus dzīvniekus, rūķus un citus tēlus, kuri ieved fantastiskā piedzīvojumu caurvītā pasaulē. Kā nemirstīgas vērtības populārākie pasaku tēli tiek iemūžināti kino ekranizējumos.
Populārāko pasaku ekranizāciju TOP 7

Piedāvājam ieskatīties popularāko pasaku ekranizāciju TOP 7.

Pīters Pens (2003)

Pirms vairāk nekā 100 gadiem skotu rakstnieks Džeimss Berijs radīja Pītera Pena tēlu. Ieguvis pasaules slavu kā zēns, kurš nevēlējās kļūt pieaudzis, Pīters Pens tika ekranizēts pasaku filmā ar tādu pašu nosaukumu.

Pīters Pens ir zēns, kurš pavadu savu nebeidzamo bērnību uz mazas salas Nekurzemē. Tur dzīvo pazaudētie puikas, indiāņi, fejas, pirāti un arī ļaunais kapteinis Āķis. Reiz uz salas Pīters Pens aizved arī Dārlinga bērnus Vendiju, Džonu un Maiklu un krāšņie piedzīvojumi var sākties.

Vizuāli iespaidīga un psiholoģiski sarežģīta filma aizkustina ar sirsnību un nepieradināmo Pīteru Penu, kura tēlā iejūties jaunais aktieris Džeremijs Sampters. Tā uzbur pasakaino fantāzijas salu - Nekurzemi, kura patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Oriģinālais nosaukums: "Peter Pan", režisors P.J. Hogans.

http://www.imdb.com/title/tt0316396/

Alise Brīnumzemē (2010)

Vienu no visu laiku krāšņākajām pasaku zemēm piedāvā rakstnieka Luisa Kerola stāsts “Alise Brīnumzemē”, kuras ekranizāciju 2010. gadā uzņēmās godalgotais režisors Tims Bērtons, aizvedot skatītājus neatkārtojamā ceļojumā.

Pasaka sākas ar kādas meitenes Alises sekošanu Baltajam trusim uz viņa alu, kas ir durvis uz skaistu un brīnumainu pasauli. Brīnumzemes līdzsvars ir izjaukts, jo pie varas ir nākusi Sarkanā karaliene, Alises uzdevums ir palīdzēt Baltajai karalienei atgūt varu. Alise tiek ierauta fantastiskā ceļojumā, kas palīdz meitenei saprast un atrast savu patieso likteni.

Klasisko pasaku par aizspogulijas Alisi papildina iespaidīgi vizuālie efekti, kas piešķir filmai noslēpumainu un drūmu noskaņu. Alises piedzīvojumus Brīnumzemē izspēlē populāri un godalgoti aktieri – Mia Vasikovska, Džonijs Deps, Helēna Bonema Kārtere un Anna Hataveja, kuru lieliskais tēlojums atdzīvina pasakas tēlus, piešķirot tiem dzīvību un krāšņas krāsas.

Oriģinālais nosaukums: "Alice in Wonderland", režisors Tims Bertons.

http://www.imdb.com/title/tt1014759/

Sniegbaltīte un mednieks (2012)

Viena no iemīļotākajam pasakām visos laikos bijusi Brāļu Grimmu “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”, uz kuru balstīta arī pasaku filma “Sniegbaltīte un mednieks”. Tos, kuri gaida klasisku stāstu, nāksies apbēdināt, jo šī ir vēl nedzirdēta versija par Sniegbaltīti.

Sniegbaltīte dzīvo ļaunās pamātes Rovenas, kura jau neskaitāmus gadus uztur savu mūžīgo jaunību, izsūcot no meitenēm dzīvības spēkus, gūstā. Bet pienāk brīdis, kad burvju spogulis paziņo, ka Sniegbaltīte ir kļuvusi daudz skaistāka par viņu. Skaudības un naida vadīta, Rovena nolemj nogalināt Sniegbaltīti, bet, pirms tas notiek, meitenei izdodas aizbēgt uz apburto Melno mežu. Burve pēc Sniegbaltītes sūta mednieku Ēriku.

Episks piedzīvojumu stāsts iepazīstinās skatītājus ar vēl neredzētu leģendas daļu. Tumša un aizraujoša, filma “Sniegbaltīte un mednieks” pārsteigs ar jaunu skatījumu uz pasaku, vienlaikus gan paturot klasiskās pasakas iezīmes, gan atdzīvinot to ar jaunām vēsmām.

Oriģinālais nosaukums: "Snow White and the Huntsman", režisors Ruperts Sanders.

http://www.imdb.com/title/tt1735898/

Penrušķītes stāsts (1998)

Viena no pasaules skaistākajām un romantiskākajam pasakām ir Brāļu Grimmu “Pelnrušķīte”. Tāpat kā pasakas versijas, arī filmas ekranizācijas ir vairākas, bet par vienu no iemīļotākajam ir kļuvusi režisora Endija Tenata filma “Pelnrušķītes stāsts” ar Drū Berimoru galvenajā lomā.

Filmas Pelnrušķīte Daniela mazliet atšķiras no bērnības zināmās naivās pasaku varones. Daniela ir enerģiska, neatkarīga un apveltīta ar asu prātu. Lai gan lielāka daļa 16. gadsimta sievietes gaida skaista prinča ierašanos, lai tas viņas glābtu un viss notiktu kā romantiskā pasakā, Daniela tāda nav, tieši otrādi – viņa ir tā, ka izglābj princi. Neiztikt bez iemīlēšanas un leģendāras fejas – šoreiz gan Leonardo da Vinči tēlā.

Skaista, mīļa un aizkustinoša – filma ir pilna brīnumu, maģijas un romantikas. Drū Berimoras emociju pilnā tēlojuma, brīnišķīgo ainu un ķīmijas starp pelnrušķīti un princi dēļ šis ir skaistākais pasakas “Pelnrušķītes” ekranizējums.

Oriģinālais nosaukums: "Ever After : A Cinderella Story", režisors Endijs Tenats.

http://www.imdb.com/title/tt0120631/

Ansītis un Grietiņa : Raganu mednieki (2013)

Visiem zināma Brāļu Grimmu pasaka par Ansīti un Grietiņu pēdējo reizi tik ekranizēta 2013. gadā. Tā vietā, lai skatītājiem piedāvātu jau zināmo klasisko stāstu, režisors Tomijs Virkola sniedz unikālu iespēju ieskatīties leģendārās pasakas turpinājumā.

Filma ieskatās 15 gadus tālā nākotnē pēc traumatiskajiem notikumiem raganas piparkūku namiņā, kuriem bija iespēja sekot, lasot slaveno Brāļu Grimmu pasaku. Tagad Ansītis un Grietiņa ir kļuvuši par rūdītu mednieku komandu – viņi nogalina ļaunās raganas. Ar laiku pienāk brīdis, kad abiem nākas saskarties ar daudz lielāku ļaunumu par raganām - ar pagātni.

Aizraujoša un specefektiem bagāta, filmas noskaņa ir tālu no ierastās atmosfēras, kas uzburta pasakās. Filma ir tumša un mazliet biedējoša, tajā pašā laikā ar humora piesitienu.

Oriģinālais nosaukums: "Hansel and Gretel : Witch Hunters", režisors Tomijs Virkola.

http://www.imdb.com/title/tt1428538/

Ozas zemes burvis (1939)

Laimena Frenka Bauma sarakstītā bērnu grāmata “Brīnumainais burvis no Ozas zemes” ir vislabāk zināmā piedzīvojumu pasaka Amerikā. Grāmata kļuva tik populārā, ka to varēja skatīt Brodvejas mūziklos un 1939. gadā iznāca pirmā filma pēc pasakas motīviem.

Filma seko Dorotijas Geilas, kura dzīvo ar saviem aizbildņiem, gaitām. Kādu dienu Dorotiju aiznes vējš - tālu prom no mājām. Meklējot ceļu atpakaļ, Dorotija tiek ierauta īstu piedzīvojumu virknē. Mācoties pārvarēt savas bailes un vājumu, viņa nokļūst arī teiksmanajā Ozas zemē.

Fantastisks stāsts, lieliska mūzika, neparasti tēli – tieši šo iemeslu dēļ filma gadu gaitā ir kļuvusi par vispazīstamāko un iemīļotāko pasakas ekranizējumu. Uzskatīta par īstu šedevru, filma patiks gan maziem, gan lieliem skatītājiem.

Oriģinālais nosaukums: "The Wizard of Oz", režisors Viktors Flemings.

http://www.imdb.com/title/tt0032138/

Noburtā (2007)

“Pasaku pasaka” – tā varētu raksturot vienu no visu laiku krāšņākajiem ekranizējumiem “Noburtā”, kas tikusi nominēta arī trīs Oskara balvām. Režisora Kevina Lima filmā apvienojas tādas tautā mīlētas pasakas kā “Apburtā princese”, “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši” un “Pelnrušķīte”.

Šis ir stāsts par princesi Žizeli, kura dzīvo skaistā, zīmētā pasaulē Andalāzijā, kur dienas pavada, bezrūpīgi dziedot dziesmas kopā ar dažādiem meža iemītniekiem un gaidot, kad baltā zirgā ieradīsies princis. Jūtoties princeses apdraudēta, ļaunā ragana viņu nobur, un Žižele piepeši nonāk mūsdienu Ņujorkā. Iepazinusies ar izskatīgo advokātu Robertu, Žižele cenšas pielāgoties jaunajai sabiedrībai, kas neatgādina zīmēto pasaku pasauli.

Mūsdienīgā un romantiskā pasaka “Noburtā” izved skatītājus cauri satraucošam un skaistam stāstam par mīlestību. Ar humora un romantikas piedevu tā pierādā, ka prinči un princeses neeksistē tikai pasakās.

Oriģinālais nosaukums: "Enchanted", režisors Kevins Lima.

http://www.imdb.com/title/tt0461770/

Foto: Kadrs no filmas “Alise Brīnumzemē”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV