Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Latvijas Televīzijā atklāta “Brīnumskapja skola”

Easyget.lv, 23.10.2013. 14:31

Muzikālais projekts bērniem „Brīnumskapis” atvēris pats savu „Brīnumskapja skolu”, kas iekārtota Latvijas Televīzijas 6. studijā.
Latvijas Televīzijā atklāta “Brīnumskapja skola”

No 17. novembra sešos muzikālos raidījumos LTV1 ēterā svētdienu rītos pulksten 10.00 „Brīnumskapja” varoņi ar talantīgiem viesiem mācīs mazos skatītājus mācīties un nemācīties, spēlēties un spēlēt, klusēt un bļaustīties, dziedāt dejas un dejot dziesmas pa jokam un pa nopietnam.

Patlaban jau otro nedēļu norisinās aktīva un radoša rosība filmēšanas laukumā, kur tiek uzņemti pirmie seši „Brīnumskapja skolas” raidījumi. Deju skolotāja Kode kustas un skaita ritmiskus pantus, jaunais iemītnieks - profesors Actiņš Austiņš veic pētījumus un zinātniskus izmeklējumus Skaņu ziņām, Skolotājs Andris klasificē trokšņus Mūzikas Nestundā, bet ansamblis tik spēlē un blēņojas. Protams, to visu uzrauga direktors Kaķītis Laķītis, kurš ikreiz Dziesmu grāmatā izlasīs tēmu, par ko tad katru reizi tiks runāts, dziedāts, spēlēts un dejots. Zināms, ka skapī ikreiz iekāps arī kāds atpazīstams mūziķis un arī bērnu instrumentālais ansamblis no kādas no Latvijas mūzikas skolām.

„Brīnumskapja skolas” raidījumi top sadarbībā ar Latvijas Televīziju un Vides Filmu Studiju, kas ar jaunākās paaudzes digitālo tehnoloģiju palīdzību ierāpušies mākslinieces Kristīnes Jurjānes radītajā lielizmēra skapī, kur tad arī notiek visas izdarības.

„Brīnumskapja skolā” mīt Skolas direktors Kaķītis Laķītis (Ingus Ulmanis), Profesors Actiņš Austiņš (Gusts Ķikusts), Skolotājs Andris (Andris Sējāns), Deju skolotāja Kode (Lelde Feldmane), un ansamblis - Meitene Malvīne (Baiba Vanaga), Komponists (Aigars Voitišķis), Basģitārists (Roberts Rasa) un Bundzinieks Lācis (Anrijs Grinbergs). Režisori - Dainis Kļava (Vides Filmu Studija) un Vineta Leimane (Latvijas Televīzija), galvenais operators - Valdis Celmiņš (Vides Filmu Studija).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV