Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Izrāde „Zudušo laiku citējot” dodas uz Kauņu

Easyget.lv, 24.10.2013. 12:41

25. oktobrī Latvijas Nacionālā teātra izrāde „Zudušo laiku citējot” Ināras Sluckas režijā dosies uz Lietuvu, lai piedalītos VI Baltijas drāmas festivālā Kauņā, informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Festivāls notiek katru gadu pa kārtai kādā no trim Baltijas valstīm, lai parādītu, redzētu un apspriestu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas jaunākos oriģināldramaturģijas uzvedumus.

Latviešu drāmas programmā būs arī Jāņa Baloža „Nacionālās attīstības plāns” Valtera Sīļa režijā „Dirty Deal Teatro” un Valmieras teātra izrāde „Klaidoņa lūgšana” Vara Braslas režija.

Šogad festivāls notiks no 24. līdz 27. oktobrim Kauņas Nacionālajā drāmas teātrī, kas uzsāks programmu ar Aušras Marijas Sluckaites lugu „Baltais pārklājs” Jona Juraša režijā. Lietuviešu jaunāko dramaturģiju pārstāvēs arī Viļņas mūsdienu teātra un rezidenču centra „Mākslas tipogrāfija” izrāde - Juļus Paškeviča drāma „Robežas” Tada Motrima iestudējuma.

Igauņu drāmu pārstāvēs Pāvo Pīka luga „Ķēdes gals” Tallinas Pilsētas teātrī Prīta Vijgemasta iestudējumā un Tartu „Vanemuines” teātra uzvedums „Karjera” Uku Ūsberga režijā.

Izrādes vērtēs starptautiska žūrija Pēters Raudseps (Igaunija), Normunds Naumanis (Latvija), Edgars Klivis (Lietuva), Oļegs Žugžda (Baltkrievija), Oksana Kušļajeva (Krievija).

Izrāde ”Zudušo laiku citējot” ir ieguvusi 7 „Spēlmaņu nakts” nominācijas, tajā skaitā 2012./2013. gada sezonas “Spēlmaņu nakts” nomināciju - Gada teātra izrāde un izrādes režisore Ināra Sucka 2012./2013. gada sezonas “Spēlmaņu nakts” nomināciju - Gada režisore.

Pagajušajā gadā Nacionālais teātris piedalījās Baltijas drāmas festivālā Tartu ar Elmāra Senkova iestudēto „Izrādi Gals”, kas saņēma balvu Excellence in directing - par labāko režiju (režisors Elmārs Seņkovs) un Excellence in visual image - labāko vizuālo tēlu (scenogrāfs Reinis Dzudzilo, video Linda Ģībiete, kostīmi Krista Dzudzilo).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV