Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Izdots Paskāla Mersjē romāns "Nakts vilciens uz Lisabonu"

Easyget.lv, 24.10.2013. 16:39

Izdevniecība Zvaigzne ABC klajā nācis filozofa un rakstnieka Paskāla Mersjē romāns "Nakts vilciens uz Lisabonu" Silvijas Brices tulkojumā.
Izdots Paskāla Mersjē romāns "Nakts vilciens uz Lisabonu"

"Ja mēs tiešām varam izdzīvot tikai mazu daļiņu no tā, kas ir mūsos – kas notiek ar pārējo?" – šis ir tikai viens no jautājumiem, kas nodarbina seno valodu pasniedzēja Raimunda Gregoriusa prātu dienā, kad viņš pēkšņi maina savu dzīvi. Šis ir romāns – piedzīvojums, taču galvenās dēkas ir iekšup, ne ārup vērstas.

Protams, fakts, ka galvenais varonis veiksmīgas un vienmuļas dzīves vidusposmā pēkšņi nolemj izdarīt ko neiedomājamu: pamest mājas, darbu, pilsētu un doties uz citu valsti, ir gana ievērojams, taču ārējie piedzīvojumi šajā ceļojumā nav būtiski. Viss, kas ir svarīgs, šai romānā risinās domu pasaulē.

Dāņu režisora Billes Augusta filmu, kas uzņemta pēc grāmatas Nakts vilciens uz Lisabonu motīviem, būs iespējams noskatīties Berlināles ietvaros kinoteātrī Splendid Palace. Galveno lomu tajā spēlē Džeremijs Aironss.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV