Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Skolēni visā Latvijā veido ielūgumus, aicinot uz Rīgu - Eiropas kultūras galvaspilsētu

Easyget.lv, 25.10.2013. 10:52

Nodibinājuma Rīga 2014 aicinājumam atsaukušās vairāk nekā simts skolas un interešu izglītības centri, kas gatavo ielūgumus uz Rīgu, kas 2014.gadā būs Eiropas kultūras galvaspilsēta.
Skolēni visā Latvijā veido ielūgumus, aicinot uz Rīgu - Eiropas kultūras galvaspilsētu

Uz īpaši sagatavotām Rīga 2014 pastkartēm skolēni no visas Latvijas ar saviem zīmējumiem un rotājumiem rada personīgus un unikālus ielūgumus uz Eiropas kultūras galvaspilsētas gada norisēm. Kopumā tiks izveidoti vairāk nekā 28 000 šādu Rīga 2014 ielūgumu, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Ielūgumu veidošanā aktīvi iesaistījušās gan skolas un bērnu un jauniešu centri no Rīgas, gan visiem Latvijas reģioniem, tostarp Alūksnes, Cēsīm, Dagdas, Balviem, Dobeles, Engures, Talsiem un Saldus.

Katrs zīmējuma autors, klase vai mācību iestāde daļu no sagatavotajiem ielūgumiem izmantos, pa pastu nosūtot draugiem un radiem kā Latvijā, tā ārpus tās. Iecerēts, ka skolas sagatavotos ielūgumus izmantos, lai nosūtītu savām sadraudzības skolām.

Savukārt daļu no uzzīmētajām pastkartēm ar autora parakstu nodibinājums Rīga 2014 izmantos, nosūtot sadarbības partneriem Latvijā un ārvalstīs. Daļa ielūgumu tiks pārcelta uz digitālo vidi un būs pieejami ikvienam sūtīšanai elektroniski. Pirmie tapušie bērnu un jauniešu darbi apliecina dzīvespriecīgu un krāsainu skatījumu uz Rīgu, kurā spilgti iezīmējas pilsētai raksturīgās celtnes.

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu veido vairāki simti pasākumu visdažādākajos mākslas un kultūras žanros. Rīga 2014 programmā ir notikumi augstā starptautiskā līmenī un Rīgā redzēsim koncertējot pasaules līmeņa Latvijas māksliniekus.

Daudzi no 2014.gada notikumiem notiks neierastās vietās, tostarp ne tikai Rīgas centrā, bet visās pilsētas apkaimēs, kā arī partnerpilsētā Siguldā, Daugavpilī, Cēsīs, Liepājā un citviet Latvijā. Ar Rīga 2014 programmu un citām Latvijas kultūras dzīves aktualitātēm var iepazīties kultūras portālā www.riga2014.org.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV