Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Pirmizrādi piedzīvo stāvizrāde „Splendid”

Easyget.lv, 25.10.2013. 12:44

Svētdien, 27. oktobrī, pirmizrādi piedzīvos Jāņa Skuteļa Stand-up Comedy „Splendid”*.
Pirmizrādi piedzīvo stāvizrāde „Splendid”

Jānis Skutelis vārdu „stāvizrāde”** skaidro kā precīzu un ļoti apšaubāmu tulkojumu jēdzienam Stand Up Comedy. Lieliskuma deficīts ikdienā tiks mazināts caur absurdu, likumsakarību, nejaušību un sakritību iztirzāšanu, mēģinot atbildēt uz mūžīgajiem jautājumiem „kas es esmu?”, „kāpēc ir citi?” un „… ja viss notiek leģitīmi, kāpēc gan ne?”.

Pēc Jāņa Skuteļa vārdiem, katra jauna stāvizrāde, ir ļoti īpašs un satraucošs notikums, jo darba process katru reizi ir atšķirīgs un iepriekšējā pieredze ne vienmēr spēj sniegt vajadzīgās atbildes. Līdz ar to katra reize ir kā pirmā reize, un pirmā reize vienmēr ir īpaša reize.

Ar ko īpaša ir stāvizrāde „Splendid”? Pirmkārt, jau ar vietu. Kinoteātris „Splendid Palace” ir iedvesmojis ne tikai izrādes nosaukumam, bet arī kopējai izrādes sajūtai – svētku sajūtai.
„Vēl viena svētku diena izrādes apmeklētāju dzīvē – tas ir tas, ko ar šo izrādi es vēlos panākt,» skaidro „Splendid” autors, režisors un aktieris Jānis Skutelis. „Kinoteātra telpas ar savu interjeru un atmosfēru jau izdara pusi šī darba, tā kā man ir jāpieveic tikai otra puse.”

Otrā īpašā šīs izrādes lieta – tematika. Sarunas tēmas stāvizrādē ir svētkiem atbilstošas – „vai jāmaina valsts himna?”, „kāpēc tik katastrofāli trūkst laika?”, „vai modernās tehnoloģijas mums palīdz to ietaupīt?” un «kas es tāds, lai par to visu spriestu?».

„Splendid” pirmizrāde - 27.oktobrī, plkst. 19:00 kinoteātrī „Splendid Palace”. Tuvākās izrādes – 28. un 28. oktobrī un 18., 19., 21., un 30. novembrī.

Biļetes uz svētku pasākumiem ir nopērkamas Biļešu servisa kasēs.

* Splendid - lielisks
** Stāvizrāde - precīzs un ļoti apšaubāms tulkojums jēdzienam Stand Up Comedy.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV