Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Mačetes lomas atveidotājs Denijs Treho sveicina Latvijas kinoskatītājus

Easyget.lv, 28.10.2013. 11:27

1. novembrī Latvijas kinoteātros iznāk filma “Mačete nogalina” (“Machete Kills”), kas ir režisora, scenārista un producenta Roberta Rodrigesa (“Desperado”, “No krēslas līdz rītausmai”, “Grēku pilsēta” u.c.) jaunākais darbs.
Mačetes lomas atveidotājs Denijs Treho sveicina Latvijas kinoskatītājus

Filmas iznākšanai par godu Latvijas aktīvākie kino blogeri 25.oktobrī aicināja uz pasākumu, kurā tika demonstrētas abas “Mačetes” filmas. Kā īpašs pārsteigums seansa apmeklētājiem bija video sveiciens no paša Mačetes jeb aktiera Denija Treho (Danny Trejo). Denijs Dreho, kurš nākamā gada maijā svinēs 70.dzimšanas dienu, ir īsts “darba zirgs”, jo ir filmējies vairāk nekā 250 kino un TV filmās, un arī patlaban dažādās izstrādes stadijās atrodas vairāk nekā desmit projekti ar aktiera piedalīšanos. Kino blogeru pasākumi ir izpelnījušies popularitāti ne tikai ar filmām, kuras tajos tiek demonstrētas, bet arī ar izklaidējošām un izglītojošām prezentācijām un konkursiem, kā arī ar video sveicieniem no filmu veidotājiem un aktieriem (šovasar Latvijas kinoskatītājus sveicināja filmas “Vilknadzis” titullomas atveidotājs Hjū Džekmens).

Denija Treho video sveiciens Latvijas skatītājiem:

Mačete uz lielajiem ekrāniem debitēja kā reālajā dzīvē neeksistējošas filmas varonis. Roberta Rodrigesa un viņa drauga, kulta filmu veidotāja Kventina Tarantino, 2007.gada kinoprojektam “Grindhouse” tika uzņemti vairāki viltus reklāmas rullīši, no kuriem viens bija par meksikāņu slepeno aģentu ar segvārdu Mačete. Šis reklāmas rullītis kļuva par sensāciju, tādēļ Rodrigess attīstīja “Mačetes” projektu, līdz 2010.gadā pirmizrādi piedzīvoja filma “Mačete” (“Machete”), kas ieturēta režisora darbu labākajās tradīcijās – ar viņa daiļradei un Tarantino filmām raksturīgo melno humoru, asinīm un kino citātiem.

Roberta Rodrigesa kulta filmas turpinājumā līdzās Denijam Treho filmējušās tādas kinozvaigznes kā Džesika Alba, Sofija Vergara, Čārlijs Šīns, Antonio Banderass, Mels Gibsons, Mišela Rodrigeza, popzvaigzne Lēdija Gāga un citi. Jaunajā filmā par Mačetes piedzīvojumiem pats ASV prezidents meksikāņu slepeno aģentu nolīgst misijai, lai noķertu traku revolucionāru un ekscentrisku miljardieri, kurš tirgojas ar ieročiem un lolo sapni uzsākt postošu karu. Filmas “Mačete nogalina” vecuma cenzs ir 16+ (līdz 16 gadu vecumam neiesaka).

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV