Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Valodas vakaru ciklā viesosies Sandra Kalniete

Easyget.lv, 28.10.2013. 12:43

30. oktobrī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19 notiks kārtējā tikšanās valodas vakaru ciklā „Vārds – tas ir svētums, gadsimtu pienests” – ar Sandru Kalnieti sarunāsies Ojārs Rubenis, informē Memoriālo muzeju apvienības pārstāve Sandra Zobena.

Sandru Kalnieti pazīstam kā mākslas zinātnieci, bijušo Latvijas Tautas Frontes valdes priekšsēdētāja vietnieci, rakstnieci, diplomāti un politiķi, kura šobrīd pārstāv Latviju Eiropas Parlamentā.

Saruna Ojāra Vācieša muzejā, domājams, mazāk būs veltīta politikai, vairāk – rakstniecībai.

Sandra Kalniete sarakstījusi vairākas grāmatas. Pirmā no tām saistīta ar pamatprofesiju – „Latviešu tekstilmāksla” (Latvian Textile Art, 1989).
2000. gadā nāk klajā grāmata par Tautas frontes laiku „Es lauzu, tu lauzi, mēs lauzām. Viņi lūza”, kas šobrīd e-grāmatas formā iznākusi arī angļu valodā, bet 2001. gadā – „Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos”, kas stāsta par Sandras Kalnietes vecāku izsūtīšanu uz Sibīriju un centieniem atgriezties mājās. Šī grāmata ir tulkota vairāk nekā desmit valodās un ir visvairāk tulkotais latviešu literatūras darbs pēc neatkarības atgūšanas.

Pērnā gada nogalē izdota grāmata „Prjaņiks. Debasmannā. Tiramisū”, kas vienlaikus ir gan pavārgrāmata-recepšu apkopojums, gan autobiogrāfisks stāsts par ēšanas tradīcijām Latvijā no pēckara gadiem līdz mūsdienām, kur savijas autores personiskā pieredze un citu tautu kulināro ieražu iepazīšana, strādājot ārpus Latvijas.

Ieejas maksa – LVL 1,00 (EUR 1,42), senioriem, studentiem un skolēniem – LVL 0,70 (EUR 1,00).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV