Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

„Dokumentālists” uzvar filmu festivālā Jaunkaledonijā

Easyget.lv, 29.10.2013. 09:43

Režisoru Ineses Kļavas un Ivara Zviedra „Dokumentālists” pusotru gadu pēc pirmizrādes turpina iekarot pasauli, saņemot galveno balvu kinofestivālā Jaunkaledonijā un iekļūstot Francijas TV kanāla ARTE programmā.
„Dokumentālists” uzvar filmu festivālā Jaunkaledonijā

„Apsveicu! Vinnējām! Raksti relīzi „Dokumentālists” uzvar Jaunkaledonijas filmu festivālā” – tādu ziņu sestdien, 26. oktobrī, režisore Inese Kļava saņēma no kolēģa Ivara Zviedra, kurš tobrīd atradās Jaunkaledonijā – Francijai piederošā salā Klusajā okeānā 1200 km no Austrālijas krastiem un 1700 km no Jaunzēlandes. Tur 18.-26. oktobrī norisinājās starptautisks dokumentālo filmu festivāls, kura konkursa programmai bija izvēlētas 16 filmas no aptuveni 2500 iesniegtajām. Uz galveno balvu līdztekus Latvijas „Dokumentālistam” pretendēja darbi no kinolielvalstīm Vācijas, Anglijas, Dānijas, Itālijas, Krievijas un citām valstīm, daudzas no šīm filmām apbalvotas citos ievērojamos pasaules festivālos (piemēram, konkursa programmā startēja arī nesen Rīgā Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma atklāšanā demonstrētais Džošua Openheimera meistardarbs „Nogalināšanas anatomija” (The Act of Killing)). Taču žūrijas balsojums par „Dokumentālistu” bija vienbalsīgs. Festivāla laikā režisors četras reizes pēc filmas seansiem tikās ar skatītājiem un atbildēja uz viņu jautājumiem.

Otrs pēdējā laika būtiskākais filmas „Dokumentālists” sasniegums ir izplatītāju noslēgtā vienošanās ar Eiropas kinodzīvē nozīmīgo Francijas TV kanālu ARTE – decembrī Latvijas filma tiks izrādīta prestižajā dokumentālā kino slejā La lucarne.

„Dokumentālista” festivālu dzīve turpinās – jau nedēļas nogalē režisore Inese Kļava dodas uz Kanāriju salām, lai piedalītos festivālā MiradasDoc Tenerifē, kur filma arī iekļauta vienā no oficiālajām programmām.

Arī Latvijā „Dokumentālists” joprojām atrodams uz ekrāniem – 27.-29. novembrī to varēs noskatīties Smiltenes kinoteātrī, bet pastāvīgi filma pieejama Lattelecom interneta TV videonomā (http://www.lattelecom.tv/latviesu). Turklāt ap Ziemassvētkiem plānots izdot DVD ar krievu un angļu subtitriem, bonusā – filmā neiekļautas epizodes un sabiedrībā pazīstamu kultūras personību viedokļi par filmu un jautājumiem, ko tā uzdod.

„Dokumentālista” veidošanā sadarbojušās divas filmu studijas – VFS Films un Anša Epnera studija AVE, finansiāli atbalstījuši Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome. Filmas autori ir režisori Ivars Zviedris un Inese Kļava, dramaturģe Inga Ābele, producente Aija Bērziņa.

Vairāk informācijas: www.dokumentalists.com

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV