Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Noslēdzies balvas “Kilograms kultūras 2013” trešā ceturkšņa balsojums

Easyget.lv, 29.10.2013. 09:54

Apkopoti 2013. gada trešā ceturkšņa – jūlija, augusta un septembra - balvas „Kilograms kultūras 2013” balsojuma rezultāti.

No 14. oktobra ikviens Latvijas Televīzijas mājas lapā varēja atzīmēt saistošāko kultūras notikumu katrā nominācijā un izvēlēties savu gada pārsteigumu, virzot kultūras aktualitātes gada balvai „Kilograms kultūras 2013”.

Kategorijā „Mūzika” pārliecinošu pārsvaru guvis kamerorķestris „Sinfonietta Rīga”, kas skatītāju simpātijas izpelnījies gan koncertējot kopā ar akordeonisti Kseniju Sidorovu un diriģentu Jāni Liepiņu Cēsu Mākslas festivālā, gan paša „Sinfonietta Rīga” sezonas atklāšanas koncertā ar vijolnieci Evu Binderi un diriģentu Normundu Šnē Lielajā ģildē.

Kategorijā „Vizuālā māksla” sīvā konkurencē nominēšanu balvai „Kilograms kultūras 2013” izcīnījusi laikmetīgās mākslas darbu kolekcijas izstāde „... lai gadījums kļūtu par notikumu...” Rīgas mākslas telpā. Tajā bija apskatāmi topošā Laikmetīgās mākslas muzeja darbi.

„Kultūras kilograma” Teātra sadaļā pārliecinošu uzvaru un teju tūkstoš skatītāju simpātijas guva Liepājas teātra muzikālā izrāde „Piafa”, ko par leģendāro franču dziedātāju Edīti Piafu iestudējusi režisore Laura Groza-Ķibere.

Literatūras un grāmatniecības jomā nominēšanai „Kilograms kultūras 2013” skatītāji un lasītāji lēmuši virzīt dzejnieka Marta Pujāta jaunāko dzejoļu krājumu „Nāk gaismā pati lampa”.

Savukārt kategorijā „Kino” kā vienīgā ceturkšņa pretendente izvirzījusies režisores Unas Celmas dokumentālā spēlfilma „Mana koka stāsts”.

Par gada trešā ceturkšņa Notikumu atzīti XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Dzeju svētki, bet kategorijā „Pārsteigums kultūrā” spilgtākā izrādījusies Rīgas brīvdabas kinoteātra ideja „Kino pagalms”, kuras iniciators ir Aivars Lāns.

Balvu „Kilograms kultūras” raidījums „100g kultūras” izveidoja 2011. gada sākumā. Kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu veido Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas žurnālisti un citi LTV žurnālisti, kuri raidījumos atspoguļo kultūras notikumus Latvijā. Katru ceturksni nomināciju skaits ir atkarīgs no kultūras notikumiem, taču nepārsniedz astoņas nominācijas, kurās virza ne vairāk kā trīs notikumus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV