Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Nedēļas nogalē notiks zinātniskā konference „Kultūras krustpunkti 2013”

Easyget.lv, 29.10.2013. 12:40

1. un 2. novembrī Latvijas Kultūras akadēmijā notiks septītā kultūras zinātnēm veltītā starptautiskā konference „Kultūras krustpunkti 2013”.

Latvijas kultūrtelpā arvien straujāk ieplūstot pasaules vēsmām un attīstoties jaunām radošas sadarbības iniciatīvām ne vairs tikai nozares ietvaros, bet aptverot visdažādākās kultūras, ekonomiskās un sociālpolitiskās disciplīnas, būtiskas izmaiņas vērojamas arī šo procesu pētniecībā kultūras un saistītajās zinātnēs. Pastāvīgi klātesoša, bet tomēr mainīga savās izpausmēs un pietuvinājumā, ir arī tradicionālā kultūra, par kuru šodien nereti runājam ne vairs tikai vēsturiskā mantojuma, bet arī ekonomiskā pienesuma kontekstā, meklējot pareizos ceļus tradīciju klātesamībai šodienas Latvijā un ilgtspējai nākotnes un pasaules mērogā.

Kas un kāda ir kultūra 21. gadsimta Latvijā? Vieni redz kultūru krustcelēs, citi kanonos un starptautisku konvenciju rāmjos, vēl kādam kultūra ir mītisks pamats realitātes atveidam un nacionālās identitātes meklējumiem. No Svētupes krastu liecībām caur Dziesmu un deju svētkiem demokrātiski sociālā griezumā līdz Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas ambīcijām un izaicinājumiem 2014. gadā kultūras daudzpusīgā iedaba ļauj pietuvoties lokālām parādībām un tās aptvert visnotaļ globālā mērogā, vienlaikus prasmīgi balansējot starp konservatīvu pietāti un daudzsološām iniciatīvām.

Konferences „Kultūras krustpunkti 2013” divās norises dienās būs iespējams iepazīties ar vairāk nekā 50 kultūras procesu ekspertu, zinātnieku, tostarp mākslas augstskolu pasniedzēju un studentu veiktiem pētījumiem kultūras zinātņu jomā, apliecinot nozares plašo izpētes lauku un raisot diskusijas par kultūras un mākslas procesu izpratni un virzību mūsdienu sabiedrībā.

Starptautisko zinātnisko konferenci „Kultūras krustpunkti 2013” rīko Latvijas Kultūras akadēmijas Zinātniskās pētniecības centrs.

Ar konferences programmu plašāk var iepazīties Latvijas Kultūras akadēmijas mājas lapā: www.lka.edu.lv vai konferences informatīvajā vietnē: https://www.facebook.com/KulturasKrustpunkti

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV