Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Dž.Dž.Džilindžers iestudēs melīgu drāmu „Dieva indes un velna zāles”

Easyget.lv, 29.10.2013. 14:50

Janvāra repertuārā Dailes teātra Radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve” ietvaros iekļausies Dž.Dž.Džilindžera jauniestudējums – Mia Kouto melīga drāma „Dieva indes un velna zāles”, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.

Meklējot savu pazudušo mīļoto, Miglas ciematā ierodas ārsts Sidonijs. Te viņš sastop savas iecerētās vecākus, kas izrādās ļoti dīvains pāris. Bartolomejs ir cilvēks-slimība. Viņš ienīst cilvēkus, tomēr nez kāpēc nav aizvācies uz viņpasauli. Šajā ģimenē lamāšanās ir tas pats, kas atzīšanās mīlestībā. „Šitas vīrs” ir sievu novedis tik tālu, ka viņai ir grumbas pat dvēselē. Katra diena ir kā Pastarā tiesa. Turklāt Bartolomejs ir nelabojams sapņotājs un viņam vajadzētu izārstēties no sapņošanas, jo sapņot ir suņa darbs. Tomēr dzīve nav ārstējama. Taču nekas nav tā, kā sākotnēji izskatās, un katram te ir savs noslēpums...

Izrādē „Dieva indes un velna zāles” lomas atveidos Ģirts Ķesteris (Sidonijs), Juris Bartkevičs (Bartolomejs) un Indra Briķe (Munda).

Režisors Dž.Dž.Džilindžers, kurš veidojis arī romāna dramatizējumu, būs arī izrādes telpas iekārtojuma autors. Režisors radošajā komandā aicinājis kostīmu mākslinieci Ilze Vītoliņu un gaismu mākslinieku Mārtiņu Kudiņu.

Pirmizrāde Dailes teātra Mazajā zālē paredzēta 8. janvārī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV