Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Baltijas operanami vienojas par vērienīgu sadarbību

Easyget.lv, 30.10.2013. 09:16

2018.gadā Baltijas opernami iecerējuši vērienīgu sadarbību par godu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Republiku proklamēšanas 100. gadadienai.
Baltijas operanami vienojas par vērienīgu sadarbību

23. oktobrī Latvijas Nacionālajā operā (LNO) pirmo reizi notika Latvijas Nacionālās operas, Igaunijas Nacionālās operas un Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātru pārstāvju tikšanās. Tikšanās mērķis bija opernamu radošās sadarbības veidošana, kā vērienīgāko sadarbības projektu izvirzot triju Baltijas valstu Neatkarības proklamēšanas simtās gadadienas svinības 2018. gadā.

2018.gadā Baltijas opernami iecerējuši vērienīgu sadarbību par godu Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Republiku proklamēšanas 100. gadadienai. Plānots veidot oriģinālu kopprojektu, kurā tiks iesaistīti Baltijas operu izcilākie mākslinieki. Pasākumi norisināsies visās trijās Baltijas valstīs.

Tikšanās reizē piedalījās Latvijas Nacionālās operas valdes priekšsēdētāja Inese Eglīte, valdes locekle Daina Markova, Igaunijas Nacionālās operas vadītājs Aivars Mae (Aivar Mäe) un Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra vadītājs Ģintauts Kevišs (Gintautas Kevišas), LNO padomnieks mākslinieciskajos jautājumos Arturs Maskats, Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, izrāžu veidotāji un producenti.

„Latvijas Nacionālā opera ir gandarīta uzsākt jaunu sadarbības virzienu, iesaistoties trijiem Baltijas valstu opernamiem. Ir būtiski šādu Baltijas mēroga notikumu atzīmēt kopā, uz mūsu kopīgās vēstures bāzes veicinot kultūras apmaiņu, jaunrades procesus un jaunus attīstības virzienus plašākā mērogā,” atzīst LNO direktore Inese Eglīte.

Šāda mēroga tikšanās par Baltijas opernamu turpmāko sadarbību notika pirmo reizi. Līdz šim LNO sadarbojusies ar Igaunijas un Lietuvas Nacionālajām operām, organizējot viesizrādes un sadarbojoties atsevišķu iestudējumu veidošanā.

2014.gada augustā gaidāmas arī plašas Igaunijas Nacionālās operas viesizrādes Rīgā un Latvijas Nacionālās operas viesizrādes Tallinā.

Foto: Latvijas Nacionālā opera. Foto no LNO arhīva

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV