Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Benedikts Kamberbačs nodibinājis savu kino kompāniju

Easyget.lv, 30.10.2013. 09:55 | komentāri (1)

Britu aktieris Benedikts Kamberbačs nodibinājis savu filmu producēšanas kompāniju “SunnyMarch” un tās pirmais projekts - īsmetrāžas trilleris “Little Favour” ar Kamberbaču titullomā pirmizrādi Lielbritānijā piedzīvo šonedēļ
Benedikts Kamberbačs nodibinājis savu kino kompāniju

BBC seriāla “Šerloks” (“Sherlock”) zvaigzne, britu aktieris Benedikts Kamberbačs (Benedict Cumberbatch) patlaban ir slavas zenītā. Aktieris, kurš ietekmīgā britu kino žurnāla “Empire” aptaujā ir atzīts par šī gada seksīgāko kinozvaigzni, filmējies tādās lentēs kā “Tumsā: Zvaigžņu ceļš”, “Kara zirgs”, “Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs” un drīzumā gaidāmajās lentēs “Hobits: Smoga posta zeme” un “12 verdzības gadi”, ir nodibinājis savu filmu producēšanas kompāniju “SunnyMarch”.

Kā informē kino industrijas vadošie mediji, Kamberbačs kopā ar biznesa partneriem ir izveidojis kompāniju, kuras pirmais projekts - īsmetrāžas trilleris “Little Favour” ar Kamberbaču titullomā pirmizrādi Lielbritānijā piedzīvo šonedēļ. Debijas filma ar “iTunes” starpniecību tiek izplatīta 75 valstīs. “Tas ir ļoti aizraujoši. Savu pirmo projektu mēs laižam pasaulē tagad, taču tuvākajā laikā informēsim par pirmo pilnmetrāžas filmu. Mēs sadarbojamies gan ar maniem aģentiem un izmantojam kino industrijas kontaktus, kā arī izstrādes stadijā atrodas vairāki scenāriji,” savu jauno ampluā filmu producenta amatā komentē Benedikts Kamberbačs. Lai arī viņa filmu kompānijas pamatdarbs būs kino projekti, Kamberbačs neizslēdz iespēju darboties arī TV jomā. Jāpiebilst, ka seriāla “Šerloks” trešā sezona pirmizrādi piedzīvos šī gada nogalē (nākamā gada sākumā ASV).

Veiksmīgu aktieru kļūšana par producentiem vai režisoriem kino pasaulē nav sveša, jo savas filmu kompānijas pieder tādām zvaigznēm kā Breds Pits, Vils Smits, Džordžs Klūnijs u.c. Savukārt Benedikts Kamberbečs uz Latvijas kinoekrāniem šonedēļ būs redzams trillerī “Piektā vara” (“The Fifth Estate”). Filmas pamatā ir patiesi notikumi par "WikiLeaks" dibinātāju Džūljenu Asanžu, kura aktivitātes, nopludinot slepenu informāciju, pēdējos pāris gados izpelnījušās pasaules lielvaru un mediju uzmanību. Patlaban Asanžs dzīvo Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kur viņš ir radis patvērumu, jo viņa izdošanu ir pieprasījušas Amerikas Savienotās Valstis.

Filmas “Piektā vara” reklāmas rullītis:

Foto: Benedikts Kamberbačs filmā “Piektā vara”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV