Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ņujorkā atklāta Alekseja Naumova un Kristapa Zariņa izstāde „Let’s Talk About Painting”

Easyget.lv, 30.10.2013. 10:43

Līdz 6. novembrim galerijā „onetwentyeight” Ņujorkā (ASV) ir apskatāma izstāde „Let’s Talk About Painting”, kurā pārstāvēti divi gleznotāji – Latvijas Mākslas akadēmijas rektors prof. Aleksejs Naumovs un prorektors prof. Kristaps Zariņš.
Ņujorkā atklāta Alekseja Naumova un Kristapa Zariņa izstāde „Let’s Talk About Painting”

Galerijas:

Ekspozīciju atklājot, tajā bija skatāmi mākslinieku līdzatvestie darbi, taču izstādes norises gaitā ekspozīcija tiek papildināta ar jaunām gleznām, ko mākslinieki šajās dienās rada uz vietas Ņujorkā. Kā tas raksturīgs Alekseja Naumova daiļradei, jaunie darbi galvenokārt top lielā izmērā un alla prima tehnikā – dinamiskā ritmā brīvā dabā, krāsas jaucot tieši uz audekla. Līdzīgi kā šovasar Kuldīgā, kur video formātā tika dokumentēts Alekseja Naumova darbs pie Ventas rumbas gleznas, arī Ņujorkā abu gleznotāju darbs tiek fiksēts fotogrāfijās un video, nozīmīgu lomu atvēlot procesam – tam, kas risinās uz audekla no pirmā otas pieskāriena līdz pēdējam triepienam.

Gleznotājam Aleksejam Naumovam izstāde „Let’s Talk About Painting” ir jau otrā iespēja gleznot Ņujorku. Pirmo reizi mākslinieks Ņujorkā strādāja 1995. gadā, kad Manhetenas urbāno ainavu bija iespējams portretēt no jahtas klāja pie Bruklinas tilta. Kopš tā laika Ņujorkā tapušās gleznas bijušas skatāmas jau vairākās mākslinieka personālizstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Izstādi „Let’s Talk About Painting” galerijā „onetwentyeight” papildinās saruna par glezniecību, kurā piedalīsies gan Aleksejs Naumovs un Kristaps Zariņš, gan Ņujorkas muzeju un mākslas un dizaina augstskolu pārstāvji.

Izstāde ir daļa no izglītojoša eksperimentālā projekta „Sharing Experience”, kas īstenots pateicoties galerijas „onetwentyeight” vadītājas Kazuko Mijamoto (Kazuko Miyamoto) aicinājumam un kuratores Marinas Goldenas iesaistei. Plānots, ka Latvijas mākslinieku vizītei ASV sekos Kazuko Mijamoto viesošanās Rīgā 2014. gada pavasarī, kuras ietvaros Latvijas Mākslas akadēmijā tiks atklāta mākslinieces izstāde, notiks performance un radošā darbnīca.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV