Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Festivāla “Māksla un ekonomika” programmā - teātra projekts-spēle “Diena pēc naftas”

Easyget.lv, 30.10.2013. 15:16

9. un 10. novembrī plkst. 13:00 un 15:00 Latvijas Jaunā teātra institūta rīkotā ideju festivāla “Māksla un ekonomika” ietvaros notiks jauno režisoru Paulas Pļavnieces un Viestura Roziņa veidots teātra mākslas projekts-spēle “Diena pēc naftas”, informē “Dirty Deal Teatro” pārstāve Aija Murāne.
Festivāla “Māksla un ekonomika” programmā - teātra projekts-spēle “Diena pēc naftas”

Jaunie režisori Paula Pļavniece un Viesturs Roziņš veido interaktīvu spēli, kurā atraktīvā veidā tiks simulēta iespējamā nākotnes situācija, kad pasaulē beigusies nafta. Skatītājiem jeb spēlētājiem būs iespēja praktiski piedalīties pasaules kārtības veidošanā pēc naftas ēras beigām, sekojot spēles noteikumiem jeb dotajiem apstākļiem un īstenojot kādu noteiktu scenāriju, kas prasīs taupīt vai izcīnīt jaunus resursus.

Spēles autori uzdod jautājumus: “Ziepes, kurpju šņores, lietussargs, kabacis, brilles, zāles, bikses, burbuļļvannas – vai šīs lietas ietekmē degvielas cenu kāpums? Vai mani, iespējams, “zaļākajā valstī pasaulē” dzīvojošo, skar nemieri Tuvajos Austrumos? Pirms 150 gadiem ASV vaļu eļļu izmantoja gandrīz ikvienas mājas apgaismošanā, taču lielā pieprasījuma dēļ, vaļu eļļas cena strauji pieauga, deviņu gadu laikā cilvēki pārorientējās uz citu alternatīvu enerģijas veidu – naftu. Prognozes paredz, ka pasaulē pieejamā nafta varētu beigties jau pēc 40 gadiem. Vai mums ir alternatīvas, ar ko naftu aizstāt?”

Paula Pļavniece un Viesturs Roziņš 2013. gadā pabeiguši režijas studijas Latvijas Kultūras akadēmijā režisoru Mihaila Gruzdova un Indras Rogas vadībā. Abi jaunie režisori jau studiju laikā ieguvuši lielu pieredzi patstāvīgā darbā. Paula Pļavniece iestudējusi vairākas izrādes Dirty Deal Teatro – “Nepareizas dzīves skola”, “Lupatas” un “Porcelāna dūmi”. Viesturs Roziņš kopā ar domubiedriem – scenogrāfu Valteru Kristbergu un producenti Leldi Prūsi – nodibinājis radošo kolektīvu HArF un iestudējis izrādes “Jūras roze” un “Paspēlēsim mājās” Dirty Deal Teatro un “Sabojātie” pēc Sāras Keinas lugas Dailes teātrī.

Spēles moderatori būs Paula Pļavniece un Viesturs Roziņš, spēles noformētājs Valters Kristbergs un spēles multimediālā teksta veidotāji Artūrs Punte (Orbita.lv) un Zane Volkinšteine (Veto Magazine).

Ieeja pasākumā bez maksas, iepriekš piesakoties info@dirtydealteatro.lv.

Vairāk informācijas www.dirtydeal.lv/teatro, www.theatre.lv un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV