Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Galerijā Centrs būs apskatāma mākslinieces Ilzes Avotiņas darbu izstāde

Easyget.lv, 31.10.2013. 10:03

T/c „Galerija Centrs” 4. novembrī uz Rīdzenes ielas tiks atklāta talantīgās latviešu mākslinieces Ilzes Avotiņas izstāde „Kas mēs būtu viens bez otra”, kurā būs apskatāms īpaši t/c „Galerija Centrs” veidots oriģināldarbs, kā arī citu mākslinieces darbu fotoreprodukcijas.
Galerijā Centrs būs apskatāma mākslinieces Ilzes Avotiņas darbu izstāde

Ilzes Avotiņas veidotais oriģināldarbs tiks papildināts ar UV apgaismojumu, kas radīs īpašu atmosfēru izstādes apmeklētājiem, apskatot mākslinieces darbus vakara stundās. Izstādes organizatori ir paredzējuši arī gaismas efektu kulmināciju uz festivāla „Staro Rīga” norises dienām, 15. – 18. novembri, lai sniegtu vēl vienu dāvanu Rīgas iedzīvotājiem un viesiem festivāla jeb gaismas svētku laikā. Pazīstamās latviešu mākslinieces radītās inovatīvo gleznu fotoreprodukcijas ir daļa no galerijā „Tifāna” apskatāmās oriģināldarbu izstādes.

Ilze Avotiņa ieņem nozīmīgu vietu latviešu mākslā. Viņas glezniecība balstīta uz postimpresionisma izteiksmes principiem, kur nozīmīgs ir tīru krāsu pielietojums un to savstarpējas kombinācijas. Mākslinieces darbos ir vērojama dažādu žanru klātbūtne, sākot ar dekoratīvi ornamentālu ainavu glezniecību līdz pat figurālu kompozīciju un kluso dabu iekļaušanai savos darbos. Mākslinieces Ilzes Avotiņas darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Valsts Tretjakova galerijā Maskavā, Krievijas Kultūras ministrijas īpašumā, dažādās privātkolekcijās kā Latvijā tā arī citās valstīs. Gleznotāja ieguvusi pirmo vietu Viļņas glezniecības triennālē un ir piedalījusies vairākās starptautiskās izstādēs (Maskavā, Viļņā, Itālijā, Spānijā, Kubā, Amerikas Savienotajās Valstīs, Vācijā, Francijā un citur) kopā ar citiem māksliniekiem.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV