Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

„Mobilā darbnīca” Egila Rozenberga personālizstādē

Easyget.lv, 31.10.2013. 16:44

Katru sestdienu novembrī un decembra sākumā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls (Torņa ielā 1, Vecrīgā) norisināsies radošās „Mobilās darbnīcas” mākslinieka Egila Rozenberga personālizstādē. 

Apmeklētājus gaida tikšanās ar darbu autoru un iespēja viņa vadībā tuvāk iepazīt tekstilmākslu, atklāt tās noslēpumus, kā arī kopā ar ģimeni vai draugiem iemēģināt prasmes sava kopīgā draudzības vai kopā būšanas svētku gobelēna darināšanā.

Ekspozīcija ir unikāls un bagātīgs avots Egila Rozenberga kā nozīmīgas latviešu tekstilmākslas nozares figūras iepazīšanā. Vērienīgā skate, kas iekļauj 40 lielformāta gobelēnus un 4 telpiskus objektus, parāda autora darbības plašo diapazonu no 20. gadsimta 70. gadiem līdz jaunākajiem darbiem 2011.–2013. gadā. Izstāde ļauj aplūkot Latvijas tekstilmākslas attīstības šķautnes kopumā – tematikas un krāsu dominanci un maiņu, figurālisma un abstrakcijas ceļu, šķiedru un objektu mākslas klātbūtni un izpausmes. Radošās aktivitātes izstādes laikā sniegs izdevību ikvienam interesentam dzirdēt praktiskās gudrības no paša tekstilmākslas lietpratēja un līdzdarboties vai radīt gobelēnu individuāli tuvinieku lokā.

Sestdienās no 9. novembra līdz 7. decembrim plkst. 15.00 (ar iepriekšēju pieteikšanos) Ģimenes gobelēns

Ekspozīcijā skatāmi dažādas tematikas darbi, kas tapuši atšķirīgos posmos, bet visi tie ataino personīgu laika un vēstures redzējumu, sajūtas un domas. Mākslinieka gobelēnos privātais un individuālais saplūdis ar vispārcilvēcisko un vispārzināmo – Latvijas vēsture un kultūra, cilvēka un dabas attiecības, mirkļa pārdzīvojuma un ceļojumu iespaidi. Iedvesmojoties no meistarīgajiem mākslas darbiem un autora radītās tēlu interpretācijas, mākslinieces un muzejpedagoģes Diānas Dimzas-Dimmes vadībā veidosim savu ģimenes, tās svarīgo notikumu vai konkrētās dienas sajūtu tekstiliju. Darbnīca ir vienreizēja iespēja ģimenei ar bērniem vai draugu lokam aizraujoši pavadīt pāris brīvdienu stundas, praktiski sajūtot tekstilmākslas radīšanas oriģinalitāti un komplicētību.
Līdzi ņemamie materiāli: krāsaini diegi, dzija, adatas (lāpāmās), šķēres.

23. novembris plkst. 12.00 Tekstilmākslas skiču meistardarbnīca

Gobelēna kā izmērā apjomīga darba tapšana ir tehniski sarežģīts un laikietilpīgs process, kas ietver vairākus izpildes posmus, īpašu aprīkojumu un mobilitātes ierobežojumus. Kā unikālu paraugdarbnīcu piedāvājam autora vadītu teorētisku un radošu nodarbību, kuras laikā Egils Rozenbergs iepazīstinās ar gobelēna dzimšanas sākuma posmu – skiču tapšanu –, gan demonstrējot savus veidotos metus, gan vadot praktisku nodarbību interesentiem. Dalībnieki izzinās materiāla sagataves, kompozīcijas, krāsu pārejas, tehniskā izpildījuma problemātiku, kas ir būtiski komponenti tekstiliju radīšanā.
Līdzi ņemamie materiāli: guašas krāsas.

„Mobilā darbnīca” ir LNMM izstāžu zāles Arsenāls piedāvājums un aicinājums dažādu vecumu interesentiem un grupām – draugiem, ģimenei, skolas biedriem, interešu klubiem – pavadīt brīvo laiku, atzīmēt dzimšanas dienu vai citu nozīmīgu notikumu muzejā radošā, atraisītā gaisotnē, vienlaicīgi apgūstot un izzinot mākslas praksi.

Darbnīca ir lieliska iespēja aktuālās izstādes atmosfērā iegūt vai papildināt prasmes atšķirīgu mākslas veidu un tehniku pielietojumā, pašiem izmēģināt konkrētu mākslinieku darbības paņēmienus un, galvenais, darbojoties grupā izbaudīt kopīgo mākslas darba radīšanas prieku. Darbnīca var būt arī kā komandas saliedēšanas (team building) iespēja jebkuram darba kolektīvam. Dalībnieku skaits grupā: 5–15 cilvēki.

„Mobilo darbnīcu” vada izglītības programmu kuratori Arsenāla izstāžu zāles telpās. Muzeja vestibilā iespējams nobaudīt līdzpaņemtās sviestmaizes un tēju.

Grupas lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni (+371) 67 357527 vai rakstot uz e-pastu Laura.Dravniece@lnmm.lv. Darbnīcas cena: LVL 2,00 / EUR 2,85 no personas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV