Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Sāk demonstrēt filmu par “WikiLeaks” - “Piektā vara”

Easyget.lv, 01.11.2013. 12:12

1. novembrī Latvijas kinoteātros iznāk filma “Piektā vara” (“The Fifth Estate”) ar britu aktieri Benediktu Kamberbaču (Benedict Cumberbatch) titullomā.
Sāk demonstrēt filmu par “WikiLeaks” - “Piektā vara”

Aktieris, kurš ietekmīgā britu kino žurnāla “Empire” aptaujā atzīts par šī gada seksīgāko kinozvaigzni, ir filmējies BBC seriālā “Šerloks” un kinolentēs “Tumsā: Zvaigžņu ceļš”, “Kara zirgs”, “Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs” un drīzumā gaidāmajās filmās “Hobits: Smoga posta zeme” un “12 verdzības gadi”. “Piekto varu” uzņēmis godalgotais kinorežisors Bils Kondons, kurš veidojis tādus darbus kā “Kinsijs”, “Krēslas sāgas” noslēdzošās lentes un “oskaroto” filmu “Sapņu meitenes”.

Trillera “Piektā vara” pamatā ir patiesi notikumi, kas aizsākas, kad tīmekļa medija "WikiLeaks" dibinātājs Džuljens Asanžs un viņa kolēģis Daniels Domšaits-Bergs kopīgi uzsāk priviliģēto un pie varas esošo atmaskošanu. Par niecīgiem līdzekļiem viņi izveido platformu, kas ļauj tās lietotājiem anonīmi nopludināt konfidenciālu informāciju, kas izgaismo valdību tumšākos noslēpumus un korporatīvos noziegumus. Drīz vien šī vietne publicē vairāk sensacionālu ziņu, nekā pasaules ievērojamākās mediju organizācijas kopā ņemtas. Bet kad Asanžs un Bergs piekļūst lielākajai ASV slepeno diplomātisko dokumentu datubāzei, viņi nonāk konfliktā viens ar otru un saskaras ar mūsu laiku raksturojošo jautājumu - kāda cena brīvā sabiedrībā ir noslēpumu glabāšanai, un kāda cena to atmaskošanai?

Iejušanās “WikiLeaks” vadītāja Asanža lomā, kura aktivitātes pēdējos pāris gados izpelnījušās pasaules lielvaru un mediju uzmanību un kurš patlaban patvērumu ir radis Ekvadoras vēstniecībā Londonā (viņa izdošanu ir pieprasījušas Amerikas Savienotās Valstis), aktierim Benediktam Kamberbačam bija īsts izaicinājums. “Tiešs, principāls un ģeniāls – tāds ir šis cilvēks. Lai arī presē par Asanžu var lasīt dažādākās lietas, mēs šajā filmā atspoguļojam viņa sasniegumus, un tie ir ievērojami un apsveicami,” komentē Kamberbačs. Lai izprastu četrdesmit divus gadus veco datortehnoloģiju ģēniju Asanžu, Benedikts Kamberbačs pavadīja krietnu laiku pētot “Youtube” videomateriālus, tikās ar viņa kolēģiem un paziņām, kā arī apmeklēja valodas speciālistu, kurš aktierim palīdzēja izkopt Asanža runas manieri un akcentu (Asanža dzimtene ir Austrālija). Kamberbačs: “Šī ir sarežģīta loma, taču manam [aktiera] darbam piemīt būtiska priekšrocība – jaunu lietu apgūšana. Tādā veidā es mācos... Es cienu inteliģentu un prasīgu skatītāju, un es uzskatu, ka skatītāji ir pelnījuši atdevi un smagu darbu no aktieru puses.”

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV