Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Ar "Mērkaķošanos" sākas Rīgas Laika festivāla nedēļa

Easyget.lv, 04.11.2013. 09:05

Pirmdien, 4. novembrī, plkst. 18.00 ar Normana Z. Makleoda 1931. gada komēdijas „Mērkaķošanās“ (Monkey Business) demonstrāciju kinoteātrī K.Suns sākas „Rīgas Laika festivāla“ nedēļu ilgā un vērienīgā pasākumu programma.
Ar "Mērkaķošanos" sākas Rīgas Laika festivāla nedēļa

Filmas izvēle nav nejauša, bet gan simboliska – kā zināms, lasoši un domājoši mērkaķi ir „Rīgas Laika festivāla“ simbols. Savukārt vakara turpinājumā plkst. 20.00, pateicoties Britu padomei Latvijā, kinoteātrī K.Suns tiks demonstrēta viena no kino vēstures pērlēm - Karola Rīda 1949. gada filma „Trešais“ (The Third Man), vēsta festivāla organizatoru pārstāve Sanita Rībena.

Filmu „Trešais“ kā tādu, par kuru ir vērts domāt, ir izvēlējies žurnāla „Rīgas Laiks“ galvenais redaktors Uldis Tīrons. Pirms filmas būs iespēja noklausīties Tīrona ievadlekciju. “Lai kādu kinematogrāfisku sasniegumu dēļ “Trešais” tiek uzskatīta par vienu no labākajām angļu filmām vispār, tas vēl nepaskaidro, kāpēc šodien, blakus jaunām un citādākām kino skatīšanās iemaņām, pastāv arī tā, ar kuru skatāmies 1949. gada komēdijtrilleri, kā to sliecās dēvēt filmas scenārists Greiems Grīns," domā Tīrons.

Biļetes uz "Rīgas Laiks skatās" kinolekcijām var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, kā arī kinoteātra K.Suns kasēs.

Festivāla laikā Rīgā notiks vairāk kā 50 dažādi pasākumi – teātra izrādes, diskusijas, filmas, koncerti, radošās darbnīcas un tikšanās ar žurnāla „Rīgas Laiks“ veidotājiem. Festivāla galvenais domubiedrs ir LMT, galvenais atbalstītājs – Rīgas dome, festivāla draugs – SIA “Domenikss”. Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties interneta vietnē www.rl20.lv.

Foto: Kadrs no filmas „Trešais“. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV