Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Dabas muzejā notiks „Sikspārņu vakars”

Easyget.lv, 04.11.2013. 09:34

Latvijas Dabas muzejā trešdien, 6. novembrī, no plkst. 18:00 līdz 21:00 notiks „Sikspārņu vakars” – pasākums bērniem ar izzinošām spēlēm un radošām darbnīcām.
Dabas muzejā notiks „Sikspārņu vakars”

Laikā, kad vakarus pārņem krēsla, gājputni aizlidojuši, bet Latvijā ziemojošie dzīvnieki cītīgi gatavojas gada aukstākajiem mēnešiem, Dabas muzejs aicina apmeklēt pasākumu „Sikspārņu vakars”, kurā būs iespējams tuvāk izpētīt ne tikai šos noslēpumainos un mazpazīstamos zīdītājus, bet arī citus dzīvniekus.

Sikspārņi savas zīdītājiem neraksturīgās uzvedības dēļ jau gadsimtiem ilgi cilvēkos raisījuši dažādas emocijas un bijuši leģendām apvīti. Bet cik patiesi ir šie priekšstati? Vakara gaitā uzzināsiet, kādas sikspārņu sugas sastopamas Latvijā un pasaulē, kā tie izskatās, kur dzīvo, ko ēd un kā atšķiras to uzvedība ziemā un vasarā.

Mazie apmeklētāji muzeja speciālistu vadībā varēs izspēlēt dažādas izglītojošas spēles par sikspārņiem un citiem meža zvēriem, uzzinot, kur zvēri ziemo, kādus barības krājumus vāc un kā dažādos gadalaikos mainās to kažoks un tauku slānis.

Pasākuma sākums plkst. 18:00, ieejas maksa pieaugušajiem, pensionāriem, studentiem un skolēniem – 1.00 Ls (1.42 €).

Foto: Sikspārņi. Foto (c) Polīna Šķiņķe

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV