Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Jaunais Rīgas teātris gatavojas viesizrādei Leipcigā

Easyget.lv, 04.11.2013. 11:58

9. novembrī Jaunais Rīgas teātris (JRT) ar režisora Alvja Hermaņa iestudēto izrādi „Melnais piens” viesosies Laikmetīgā Eiropas teātra festivālā euro-scene Leipzig, kas no 5. līdz 10. novembrim norisināsies Leipcigā, Vācijā, informē JRT pārstāve Agnija Apele.
Jaunais Rīgas teātris gatavojas viesizrādei Leipcigā

Festivāls euro-scene Leipzig šogad notiks jau divdesmit trešo reizi. Tas dibināts 1991. gadā, piedāvājot inovatīvus dejas un teātra uzvedumus. Šogad festivālā būs skatāmas 24 izrādes no 11 valstīm: dejas un teātra izrādes, muzikāli uzvedumi un izrādes bērniem.

Būtiski kritēriji festivāla repertuāra veidošanā ir augsta profesionalitāte, starptautisks nozīmīgums, izteikti savdabīgs mākslinieciskais rokraksts un drosme eksperimentēt.

Šogad festivāla moto ir Schwarze Milch (melnais piens) – metafora, ko iedvesmojusi Alvja Hermaņa JRT iestudētā izrāde „Melnais piens” un kas simbolizē sabrukumu un pagrimumu, sākumu un galu, perspektīvu maiņu mūsu dzīves laikā.

Festivāla mājaslapa: http://www.euro-scene.de/v2/

JRT festivālā viesojies ar izrādēm „Tālāk” (2004) un „Soņa” (2010) Alvja Hermaņa režijā.

Izrāde „Melnais piens”, kurā piedalās aktieri Sandra Kļaviņa, Elita Kļaviņa, Kristīne Krūze, Jana Čivžele, Iveta Pole un Vilis Daudziņš, 2012. gadā saņēmusi Preses balvu festivālā KONTAKT Toruņā, Polijā.

Tuvākā „Melnā piena” izrāde Latvijā – 3. decembrī.

Foto: Izrāde „Melnais piens”. Foto © Gints Mālderis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV