Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Kino Bize rādīs Siegfried filmu retrospekciju

Easyget.lv, 04.11.2013. 13:34

No trešdienas līdz sestdienai Rīgas Laika festivāla ietvaros kinoteātrī „Kino Bize” tiks izrādīta arābu izcelsmes franču kinorežisora Siegfried filmu retrospekcija, kurā iekļautas arī augstu godalgotās filmas „Sansa” un „Luīze (2. dublis)”.

Režisora Siegfried retrospekciju 6. novembrī plkst. 20:00 atklās ar viņa jaunāko filma „Bērnu stāsti”, kas ir veidota no divām patiesām epizodēm bez liekām klišejām un sentimenta. Tie ir stāsti par nepaklausību, varonību un centieniem atrast lielus un mazus mīlas stāstus. Filma, kurā atspoguļota vēlme noķert dzīves bagātību, lai arī cik plūstoša un neparedzama tā var būt pat savos sīkākajos atgadījumos.

„Bērnu stāsti” ir jaunākā un līdz šim vēl festivālos un kinoteātros mazizrādītā filma, kas turpina režisora ceļojumu stāstus, kurus viņš nodod caur filmām („Sansa”, „Kinogammas” u.c.), fotogrāfijām un mūzikas skaņdarbiem. Režisora pēdējā ceļojumā kinokamera pievēršas bērnu stāstiem Kolkatā un Kazahstānā. Uz filmas „Bērnu stāsti” pirmizrādi 6. novembrī ieradīsies arī režisors Siegfried, kas pastāstīs vairāk par filmas uzņemšanu un atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Kopumā retrospekcijā iekļautas piecas filmas – „Sansa”, „Luīze (2. dublis)”, „Bērnu stāsti” un „Kinogammas” divas daļas – „Austrumi” un „Tālie Austrumi”. 2003. gada filma „Sansa” ir režisora visplašāko atzinību ieguvušais darbs, par kuru Arnis Rītups saka: „Tā, manuprāt, ir viena no aizkustinošākajām pēdējo desmit gadu filmām, es nekur pēdējo 30 gadu kino neesmu sastapies ar tādu brīvības pakāpi kā šajā filmā. Visiem iesaku!” Pirms seansiem tiks demonstrēti īpaši Rīgas Laika kinožurnāli "Lasītāji".

Valodas: oriģinālvaloda ar subtitriem angļu valodā.

Biļetes iepriekšpārdošanā www.bezrindas.lv vai Kino Bize pirms seansa.

No 6. līdz 9. novembrim kinoteātrī „Kino Bize”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV