Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Liepājā atklāta 5. starptautiskā jauno mediju mākslas nedēļa iWeek

Easyget.lv, 05.11.2013. 12:23

No 4. līdz 7. novembrim Liepājā notiek jauno mediju mākslas nedēļa „iWeek”

„iWeek” ir starptautiskā mediju kultūras festivāla Māksla+Komunikācija satelītpasākums, kura aktualizētā tematika šogad ir “Saglabāt kā” (Save As), atspoguļojot mūsdienu mākslas saglabāšanu un ieskicējot digitālo tehnoloģiju mākslas neseno pagātni. Jauno mediju mākslas nedēļa rosina uz zināšanu, pieredzes, radošu izpausmju formu apmaiņu, diskusijām un sadarbību, ap sevi pulcējot studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, pētniekus un citus interesentus no Latvijas, Lietuvas, Somijas, Nīderlandes, Vācijas, Ungārijas, Lielbritānijas, Spānijas un citām valstīm.

„iWeek” nedēļas ietvaros Liepājā norisināsies vairāki pasākumi:

  • 5. novembrī plkst. 19.00 viesnīcā „Amrita”, Liepājā, notiks Talk & Show: Atvērto Ideju Telpa (Radošums <-> Nauda) – komunikācijas platforma dažādu jomu radoši domājošiem cilvēkiem. Atvērtās ideju telpas mērķis ir veicināt komunikāciju un sadarbību starp radoši orientētiem cilvēkiem, idejām un nozarēm, sekmējot sadarbības tīklu veidošanos un jaunu iniciatīvu rašanos.
  • No 4. līdz 7. novembrim studentiem, topošajiem un jaunajiem māksliniekiem, kā arī citiem jauno tehnoloģiju entuziastiem un interesentiem būs iespēja apmeklēt tematiski unikālas radošās darbnīcas, kuras vadīs Endijs Greisijs, Marks Būtenverfs, Uldis Stīpnieks un Roberts Vītols, Adri Šokers un Reinis Naļivaiko.
  • 7. novembrī plkst. 19.00 - MPLab telpās notiks radošajās darbnīcās tapušo darbu prezentācijas/ izstāde.
  • 8. novembrī no plkst. 11.00 – 18.00, viesnīcā „Amrita”, Liepājā, notiks seminārs „Māksla | zinātne | inovācijas: izglītībā un pētniecībā”, pievēršoties tematiem, kas ir aktuāli ne vien māksliniekiem un tehnoloģiju entuziastiem, bet ikvienam, kam interesē kultūras procesi mūsdienu sabiedrībā. Semināra programmā ietvertas interaktīvas prezentācijas un atvērtas diskusijas gan Latvijas, gan ārvalstu profesionāļu vadībā.

iWeek nedēļu organizē Liepājas Universitātes Mākslas Pētījumu Laboratorija un elektroniskās mākslas un mediju centrs E-LAB sadarbībā ar jauno mediju kultūras centru RIXC un Tamperes Lietišķo zinātņu Universitātes iniciēto Erasmus intensīvo programmu Media Culture 2020”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV