Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Pirmo reizi Rīgā notiks Beļģijas dienas

Easyget.lv, 05.11.2013. 15:54

No 14. līdz 24. novembrim Rīgā notiks Beļģijas dienas, aicinot uz deviņiem dažādiem sarīkojumiem.
Pirmo reizi Rīgā notiks Beļģijas dienas

Beļģijas dienas Rīgā šogad notiks pirmo reizi. Vienpadsmit dienās būs iespējams apmeklēt deviņus unikālus kultūras pasākumus: pirmo Latvijas komiksu konkursa „Briseles kāposti” izstādi Latvijas Mākslas akadēmijā, jauno flāmu dizaina mākslinieku no Beļģijas darbu izstādi „De Invasie/Rīga”, Beļģijas Pecha Kucha nakti, beļģu jaunāko īsfilmu programmu „Īsais no Beļģijas”, Latvijas Kultūras akadēmijas studentu vakaru veltītu Beļģijai.

Viens no vērienīgākajiem projektiem ir izstāde „Iespaidi un paralēles”- beļģu un latviešu glezniecība 20.gs. pirmajā pusē, kas 2014.gadā ceļos uz Beļģiju. Jāpiemin arī beļģu jūgendstila gleznotāja un grafiķa Armāna Rasanfosa darbu izstāde un mākslas zinātnieces, mākslinieka mazmeitas, Nadīnes de Rasanfosas lekcija par mākslinieka daiļradi.

Rīgā gaidāmi arī pasaulē atzītie baroka ansambļa „Collegium Vocale Gent” mūziķi.

Beļģijas dienu Rīgā ietvaros būs iespēja iepazīties ar Beļģu virtuves daudzveidību, apmeklējot pavārmākslas meistarklases un nobaudot īpaši Beļģijas dienām gatavotu ēdienkarti restorānā „3 Pavāri”.

Beļģijas dienas ir Beļģijas Karalistes vēstniecības Latvijā iniciēts projekts, kas ticis īstenots sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām.

Sīkāku informāciju par Beļģijas dienu pasākumiem meklējiet to norises vietās, kā arī www.facebook.com/BelgianDaysInRiga un www.diplomatie.be/riga/

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV