Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas Jūgendstila muzejā demonstrēs unikālus fotoattēlus no Brīvības cīņu laika

Easyget.lv, 06.11.2013. 15:59

Rīgas Jūgendstila muzejā no 8. līdz 18. novembrim norisināsies Lāčplēša dienai un Latvijas 95. gadadienai veltīti pasākumi. Patriotisma mēneša laikā Rīgas Jūgendstila muzejā notiks Brīvības cīņu politiskajiem un militārajiem aspektiem veltītas lekcijas, kā arī svētku koncerts, informē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības pārstāve Anete Baumane.

Pasākumu sērija muzejā sāksies 8. novembrī 17.00 ar vizuālā materiāla "Kara pēdas Rīgas ielās pēc 1919. gada" prezentāciju un vēsturnieka Kārļa Dambīša lekciju "Rīga Bermontiādes laikā". Vizuālajā materiālā tiks demonstrētas unikālas fotogrāfijas no Latvijas Kara muzeja krājuma, kurās redzami Brīvības cīņu laikā nodarītie postījumi Rīgas ēkām.

Savukārt 13. novembrī 17.00 Rīgas Jūgendstila muzejā notiks lekcija "Pilsēta kara laikā", kurā vēsturnieks Kārlis Dambītis stāstīs par dzīves apstākļiem Rīgā, laikā, kad norisinājās Bermontiāde.

Lekciju cikls noslēgsies 15. novembrī 17.00 ar arhitekta Eižena Upmaņa stāstījumu "Rīgas Brāļu kapi - Latvijas Brīvības cīnītāju nekropole". Lekcijas ietvaros arhitekts runās par šī memoriālā ansambļa izveidi un nozīmi.

18. novembrī 15.00 un 17.00 Rīgas Jūgendstila muzejā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai veltīts svētku koncerts "Par zemi, ko mīlam". Koncertā muzicēs koklētāju ansamblis „Teiksma”.

Ieejas maksa pasākumos: 1,06 LVL/1.50 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem ieeja bez maksas.

Vietu skaits svētku koncertos un lekcijās ir ierobežots, tāpēc lūdzam pieteikties iepriekš, zvanot pa tālruni 67181061 vai rakstot uz e-pastu: baiba.buceniece@riga.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV