Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

“Patriarha Rudens” labākā izrāde “Labākais cilvēks Tahkurannā” novembrī skatāma Dirty Deal Teatro

Easyget.lv, 07.11.2013. 10:06

Latvijas Kultūras akadēmijas skatuves mākslas festivāla “Patriarha rudens” galveno balvu par spilgtāko sniegumu ieguva režisors Andris Kalnozols par iestudējumu “Labākais cilvēks Tahkurannā”, kas Dirty Deal Teatro skatāms 12. un 25. novembrī, informē teātra pārstāve Aija Murāne.
“Patriarha Rudens” labākā izrāde “Labākais cilvēks Tahkurannā” novembrī skatāma Dirty Deal Teatro

“Labākais cilvēks Tahkurannā” ir romantiska igauņu komēdija. Lugas galvenais varonis ir jauns igauņu puisis Madis Suvisilds, kurš ir apmaldījies gan sevī, gan Igaunijā. Pēc neveiksmīgi uzsākta ceļojuma uz Mongoliju, viņš attopas nelielā dārza mājiņā Igaunijas dienvidos un pieņem lēmumu pārlaist tur ziemu. Vēlme atrast sevi beidzas ar to, ka viņš atrod bērnības draugu, jaunu meiteni un pasaulē neveiksmīgāko zagli.

Lugas autors ir arī pats izrādes režisors. Tas darbam piešķir patīkamu ironijas un pašironijas devu, tikai Andrim Kalnozolam raksturīgu izteiksmes veidu, kuru varētu raksturot kā spēju smieties, redzot visas pasaules skumjas.

Komentējot savu panākumu “Patriarha rudenī” Andris Kalnozols saka: “Es nezinu, kā ir iet uz darbu no rīta deviņos un nākt mājās piecos, nobučot sievu un skatīties “Ugunsgrēku”, bet man ir dots pieredzēt, atcerēties, pierakstīt un iestudēt. Man ir dots daudz darīt to, kas man patiešām patīk. Man ir baigi paveicies. Paldies.”

Galvenajā lomā izrādē spēlē Jaunā Rīgas teātra aktieris Ivars Krasts, pārējās lomās – Lienīte Osipova, Edgars Kaufelds, Jurģis Spulenieks. Izrādes scenogrāfe ir Kristīne Vītola, gaismu mākslinieks – Gatis Spalvēns, muzikālo noformējumu veidojis Uldis Sniķers.

Izrādes 12. un 25. novembrī plkst. 19:00.

Biļešu cena: Ls 6 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 4). Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/venue/486

Vairāk informācijas www.dirtydeal.lv/teatro un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Foto: Jurģis Spulenieks un Ivars Krasts izrādē “Labākais cilvēks Tahkurannā”. Foto (c) Didzis Grodzs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV