Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Izdots Ludmilas Uļickas romāns „Mēdeja un viņas bērni”

Easyget.lv, 07.11.2013. 11:48

Vai iespējama ģimene, kura cieši turas kopā pat pēc neskaitāmām kaislībām, strīdiem un sāncensībām? Jā, tieši šādas ģimenes stāsts atrodams Ludmilas Uļickas romānā “Mēdeja un viņas bērni”, kuru klajā laidis “Jāņa Rozes apgāds”, informē apgāda pārstāve Daiga Bitēna.
Izdots Ludmilas Uļickas romāns „Mēdeja un viņas bērni”

Ik gadus aprīlī sākas “ģimenes sezona”, un Mēdejas namā no malu malām – no Maskavas un Taškentas, no Lietuvas un Gruzijas – bēgdami no ikdienas, pie Mēdejas sabrauc radu bērni un mazbērni. Vietējie pie viņiem ir pieraduši – Krimas ciematā viņi jūtas kā mājās. Lai gan Mēdeja, pēdējai tīrasiņu grieķietei, pašai savu bērnu nav, viņa ir savas dzimtas ass un patvērums grūtībās.

Pusaudzes gados zaudējusi vecākus, viņa uzņemas rūpes par brāļiem un māsām un turpina būt par viņiem nomodā visu mūžu. Mēdeja nejautā, Mēdeja nepārmet, Mēdeja nemāca, tomēr viņa visu redz, visu dzird un visu zina par savu jauno radinieku naksnīgajām gaitām, attiecību samezglojumiem un dziļākajiem dvēseles noslēpumiem...

Arī šajā vasarā Krimas gaisā virmo kaislības un mīlestība. Uzvirmo senas atmiņas, nāk vaļā vecas rētas...

“Mēdeja un viņas bērni” (1996) ir pirmais ievērojamās krievu rakstnieces Ludmilas Uļickas romāns, ar kuru viņa iekaroja savu lasītāju sirdis. Tas vienas vasaras stāsts, ģimenes sāga un ar neparastu gudrību svētītas sievietes portrets. Ar rotaļīgu vieglumu un smalki ironisku valodu rakstniece būvē tiltus, savienojot gadsimta lielos notikumus un cilvēku dzīves vienkāršās norises.

Grāmata izvirzīta Latvijas Literatūras gada balvai.

Grāmata izdota ar Krievijas Literāro tulkojumu institūta atbalstu.

No krievu valodas tulkojusi Māra Poļakova. Māksliniece Gita Treice.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV