Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

5 ienesīgākās filmas kino vēsturē

Easyget.lv, 07.11.2013. 14:42

Tradicionāli visvairāk pelnošās filmas kino vēsturē ir bijušas mūzikli, filmas par karu, kā arī vēsturiskas drāmas. Divdesmit pirmais gadsimts ir ienesis izmaiņas šajā jomā, jo tagad par pārliecinošiem līderiem kļūst tā dēvētās „franšīzes” jeb sērijveida filmas ar Hariju Poteru, Karības jūras pirātiem un komiksu varoņiem augšgalā. Taču ir arī izņēmumi.
5 ienesīgākās filmas kino vēsturē

„Dzelzs Vīrs 3”, 2013

Tikai šī gada pavasarī prezentētā filma - trešā daļa stāstam par Dzelzs vīru – pamanījusies tās radītājiem gūt vairāk nekā miljardu dolāru lielu peļņu. Tas ir gandrīz tikpat, cik nopelnīja abas pirmās daļas kopā. Līdz ar to nav šaubu, ka Šeina Bleka režisētais grāvējs ar Robertu Dauniju Junioru galvenajā lomā vēl pakāpsies pelnošāko filmu sarakstā. Pagaidām filmas peļņa ir 1,2 miljardi ASV dolāru. Lieki piebilst, ka tā ir bijusi pārliecinoši pelnošākā filma 2013.gadā.

Oriģinālais nosaukums: „Iron Man 3”

http://www.imdb.com/title/tt1300854/

„Harijs Poters un Nāves dāvesti – otrā daļa”, 2011

„Tikai” par 120 miljoniem mazāk nopelnījusi vēl viena franšīzes filma – „Harijs Poters un Nāves dāvesti”, kas uz kino ekrāniem nonāca 2011.gada vasarā. „Nāves dāvestu” otrā daļa bija arī noslēdzošā pēc Dž. K. Roulingas romāniem tapušajā Harija Potera sāgā, kas aizsākās 2001.gadā ar filmu „Harijs Poters un Filozofu akmens”. Kopumā šajā sērijā par mazo burvi Hariju Poteru tapušas astoņas filmas. „Harijs Poters un Nāves dāvesti” ieņēmumi šobrīd pārsniedz 1,3 miljardus ASV dolāru.

Oriģinālais nosaukums: „Harry Potter and Deathly Hallows – part 2”

http://www.imdb.com/title/tt1201607/

„Atriebēji”, 2012

Vēl viena salīdzinoši svaiga filma ir ierindojusies pirmajā trijniekā pelnošāko filmu sarakstā kino vēsturē. „Atriebēji” ir supervaroņu filma, kas balstīta uz „Marvel Comics” projektu ar tādu pašu nosaukumu. Šī filmu projekta ietvaros sākotnēji tika iekļautas sešas filmas, tai skaitā pirmās divas daļas „Dzelzs vīram”. Šobrīd tapusi jau projekta otrā daļa, kurā paredzētas vēl piecas filmas, tai skaitā „Atriebēji 2”, kas uz kino ekrāniem parādīsies 2014.gadā. „The Avengers” ienākumi šobrīd pārsniedz 1,5 miljardus ASV dolāru.

Oriģinālais nosaukums: „The Avengers”

http://www.imdb.com/title/tt0848228/

„Titāniks” 1997

Vienīgā filma pārdotāko kinolenšu sarakstā, kas nav tapusi šajā gadsimtā, ir pasaulslavenā Džeimsa Kamerona filma „Titāniks” ar Leonardo Di Kaprio un Keitu Vinsletu galvenajās lomās. 11 Amerikas Kinoakadēmijas balvas ieguvusī filma trīspadsmit gadus bija pelnošākā filma kino vēsturē, līdz „Titānika” režisors neizdeva savu pašu dārgāko darbu. Filmas par traģisko lainera „Titāniks” nelabo galu ienākumi šobrīd pārsniedz 2,1 miljardu ASV dolāru.

Oriģinālais nosaukums: „Titanic”

http://www.imdb.com/title/tt0120338/

„Avatars”, 2009

Zinātniskās fantastikas filmu, kuras darbība notiek 2154.gadā, Džeimss Kamerons bija paredzējis uzņemt uzreiz pēc „Titānika” nonākšanas uz kino ekrāniem. Diemžēl (vai par laimi) tā laika tehnoloģiskās iespējas vēl nebija tādā līmenī, kas apmierinātu visas Kamerona vēlmes un fantāzijas, tāpēc darbs pie „Avatāra” sākās vien 2006.gada vasarā. Savu debiju filma piedzīvoja 2009.gada decembrī, un Kamerons varēja triumfēt. Kritiķi bija sajūsmā, jo īpaši par specefektiem, savukārt nauda turpināja ripot. Tiesa, maza vilšanās noteikti bija 2010.gada Oskaru pasniegšanas ceremonija. „Avatar” bija nominēta deviņām ASV Kinoakadēmijas balvām, bet tika vien pie trim. Toties filmas ieņēmumi šobrīd pārsniedz 2,7 miljardus ASV dolāru.

Oriģinālais nosaukums: „Avatar”

http://www.imdb.com/title/tt0499549/

Foto: Kadrs no filmas „Atriebēji”. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV