Otrdiena, 16.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mintauts, Alfs, Bernadeta;

Ģimenes diena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā veltīta valts dibināšanas notikumiem

Easyget.lv, 07.11.2013. 16:51

Svētdien, 10. novembrī, sagaidot Lāčplēša dienu, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz ģimenes dienu „Tev mūžam dzīvot, Latvija!”, informē muzeja pārstāve Ingrīda Lukašēviča.

Ekskursijās un aktivitātēs būs iespēja uzzināt par vēsturiskajiem Latvijas valsts tapšanas un dibināšanas notikumiem, par to, kāda bija situācija Latvijā pirms un pēc valsts proklamēšanas 1918. gada 18. novembrī, par Bermontiādi, par to, kuras personības virzīja notikumu gaitu, kādas apstākļu sakritības ietekmēja laikmetu griežus, kādas liecības par šiem notikumiem ir atrodamas muzeja ekspozīcijā šodien un arī par to, kam par godu iededzam svecītes Lāčplēša dienā. 

Piedaloties ekskursijā „Tā tapa valsts - Latvija”, lieli un mazi apmeklētāji tiek aicināti uzzināt par mūsu valsts izveidošanās procesu, kā arī aplūkot un izpētīt vienīgo vizuālo liecību no Latvijas valsts proklamēšanas brīža, leģendāro Latvijas vēstures relikviju, Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorēto oriģinālfotogrāfiju „Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī”. Ekskursijas seansi latviešu valodā sāksies pulksten 11:00, 13:00, 15:00, ekskursijas seansi krievu valodā sāksies pulksten 12:00, 14:00. Pulcēšanās muzeja vestibilā.

Savas zināšanas par Latvijas valsts izveides procesu un notikumiem varēs pārbaudīt, atbildot uz jautājumiem muzeja speciālistu sagatavotajās tematiskajās Darba lapās.

Radošajā darbnīcā ikvienam atraktīvi un aktīvi noskaņotam dalībniekam tiks dots uzdevums „Uzzīmē apsveikumu Latvijai 95. dzimšanas dienā!”.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: LVL 1,00; EUR 1,42; pensionāriem, studentiem, skolēniem LVL 0,50; EUR 0,71. Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tālr.: 67356676. www.rigamuz.lv.

No 6. līdz 24. novembrim muzeja ekspozīcijā apskatāma vienīgā vizuālā liecība no Latvijas valsts proklamēšanas brīža, leģendārā Latvijas vēstures relikvija - Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorētā oriģinālfotogrāfija „Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV