Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas laika festivālā ar iestudējumu „Spogulis” viesosies Polijas teātris Scena Plastyczna

Easyget.lv, 08.11.2013. 09:36

Rīgas laika festivālā, kas notiek no 4. līdz 10. novembrimRīgā, pie mums viesosies Polijas teātris Scena Plastyczna ar viena no XX gs. modernā teātra izcilākajiem režisoriem scenogrāfa Ļešeka Mondzika iestudējumu „Spogulis”. Izrādes notiks 10. novembrī plkst. 15.00 un plkst. 17.00 ar tulkojumu latviešu un krievu valodā Rīgas Kongresa nama Jaunajā zālē.

Izrāde veidota pēc Bruno Šulca darba „Vientulība” (1937) motīviem. Nāve un dzimšana. Dzīve un nāve, mīlestība un tās robežas, bailes un prieks, skaistums un noslēpums ir tēmas, kuras poļu režisora Ļešeka Mondzika teātris ScenaPlastyczna izgaismo bez vārdiem.

Režisors teātrī pakāpeniski atteicās no vārda kā izteiksmes līdzekļa, taču nepārvērta to par dejas teātri. Scena Plastyczna mākslinieki sirreālā, gaismu spēlēs veidotā priekšnesumā skatītājam liek domāt par to, kas ir vārdos nepateikts un varbūt tieši tāpēc, ka svarīgs.

Mondziks ir teicis: „Viss sākās ar manu lielo ļaušanos krāsu fascinējošai iedarbībai. Dīvaini, ka savu tagadējo meklējumu gaitā es šīs krāsas kaut kur pazaudēju... Tagad viss dzimst, rodas no melnā... Visu izrādi, situāciju es gribētu veidot ar gaismas palīdzību. Gaisma man sniedz vienīgo iespēju izraut noslēpumu no tumsas.”

Teātra kritiķi Polijā un ārvalstīs Mondzika teātri dēvē par filozofisko eksistenciālisma teātri.

Polijas teātris Scena Plastyczna ar panākumiem viesojies daudzās pasaules valstīs Eiropā, Āzijā, Amerikā.

Izrādi „Spogulis” Rīgas laika festivāls piedāvā sadarbībā ar Starptautiskā teātra institūta Latvijas centru.
Atbalsta: Polijas Republikas vēstniecība Latvijā.

Biļetes Biļešu Paradīzes kasēs un internetā http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/7090

Vairāk informācijas par Rīgas Laika festivālu www.rl20.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV