Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izdota Džoannas Hiksones grāmata „Azenkūras līgava”

Easyget.lv, 08.11.2013. 10:47

Apgādā „Kontinents” izdota Džoannas Hiksones grāmata „Azenkūras līgava” - aizraujošs, episks vēstījums par karalieni, kas iedibināja Tjūdoru dinastiju. Grāmata - Filipas Gregorijas talanta cienītājiem.
Izdota Džoannas Hiksones grāmata „Azenkūras līgava”

Izcilā vēsturisko romānu autore, žurnāliste un publiciste Džoanna Hiksone kopš trīspadsmit gadu vecuma kaislīgi aizraujas ar Lielbritānijas vēstures studijām, īpašu uzmanību veltot viduslaikiem. Divdesmit piecus gadus nostrādājusi BBC ziņu redakcijā un Radio 4 dienas programmas redakcijā, Džoanna pārceļas uz dzīvi laukos un pilnībā velta sevi literatūrai. Autore sarakstījusi vairākus vēsturiskus romānus, poēmas un stāstu seriālus.

Kad Mjetas jaundzimušais bērns iet bojā, viņa kļūst par zīdītāju neprāta pārņemtā karaļa Šarla Sestā galmā. Mjeta rūpējas par Valuā dzimtas princesi Katrīnu, kas ierauta galma dzīves virpulī.

Katrīnai pieaugot, viņa kļūst par bandinieku nežēlīgā spēlē – divu ietekmīgu dinastiju cīņā. Viņas brālis dofins un ļaunais, viltīgais Burgundijas hercogs izmanto Katrīnu Francijas mērķu piepildīšanai. Katrīnai nepietiek spēka, lai viņus apturētu, tomēr Azenkūras kaujas iznākums visu maina, un piepeši viņa ir vērtīgāka balva nekā jebkad.

No angļu valodas tulkojusi Diāna Smilga, vāka mākslinieks Artūrs Zariņš, 464 lpp.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV