Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas Laika festivāls: sestās dienas programma

Easyget.lv, 09.11.2013. 03:00

Sestdien “Rīgas Laika festivālā” – publiskās diskusijas par birokrātijas funkcijām, izglītības nākotni un laikmetīgās mākslas muzeja iespējamību, filmas kinoteātros K.Suns un Kino Bize, Artemija Troicka vadīta diskotēka klubā “Piens”.
Rīgas Laika festivāls: sestās dienas programma

9. novembra programma:

  • 10.00 - 12.00 Publiskā diskusija "Birokrātijas funkcijas" Konferenču centrā Citadele. Edvards Utrata un Franks van Erkels, sarunu vada Daniels Pavļuts.

Kaislība ir viens no pēdējiem jēdzieniem, kurš nāk prātā domājot par birokrātiju. Vispārpieņemtais priekšstats par birokrātiem ir – garlaicīgas, neveiklas būtnes, kuras vainojamas pie visām nepilnībām jebkurā attīstītā sabiedrībā. Taču šie aizspriedumi ir nevietā, kad divi īsti kaislīgi birokrāti spriež par birokrātijas funkcijām.

Edvards Utrata ir bijušais Čehijas Statistikas pārvaldes vadītājs, Čehijas Parlamenta senators un vicespīkeris, kaislīgs birokrāts.

Franks van Erkels ir Amsterdamas pilsētas menedžeris, šobrīd Amsterdamas municipalitāte vada Organizacionālo izmaiņu nodaļu.

  • 12.00 Eņģeļu māte Joanna Ježijs Kavaļerovičs, 1961 (110') kinoteātrī K.Suns. Ievadlekcija - Dāvis Sīmanis (30').
  • 12.30 Publiskā diskusija "Izglītības nākotne" konferenču centrā Citadele. Andrejs Volkovs un Marks Mezārs. Sarunu vada Arnis Rītups.

Kopš masveida tālmācības kursi, jeb MOOC, iekļauti tādu izglītības milžu kā Stenfordas un Hārvardas universitāšu piedāvājumā, izglītības nākotne ir nonākusi jaunā situācijā. Tagad, atšķirībā no visiem zināmajiem vēstures periodiem, jebkurš ar pacietību un vēlmi apveltīts indivīds var bez maksas mācīties pie gandrīz jebkura pasaulē atzīta mācībspēka. Šis ir tikai viens no aktuālajiem faktoriem, kuri var sistemātiski, strukturāli un pašos pamatos mainīt izglītības nākotni pasaulē.

Andrejs Volkovs ir Skolkovas Menedžmenta skolas dibinātājs un līdz šī gada septembrim arī tās rektors.
Marks Mezārs ir Francijas prestižākās pētniecības institūcijas École Normale Supérieure direktors.

  • 15.00 Vilkumuižas jaunkundzes, Andžejs Vajda, 1979 (118' 35mm) kinoteātrī K.Suns Ievadlekcija - Uldis Tīrons (30').
  • 15.00 Kids stories, Siegfried, 2011 (90') Kinoteātrī Kino Bize.
  • Pirms seansa kinožurnāls "Lasītāji" Nr.1.
  • 16.00 -18.00 Publiskā diskusija: „Kā iespējams Laikmetīgās mākslas muzejs” Latvijas Mākslas akadēmijas korpusā nr. 2. Annija Koena-Solala un Sāra Vilsone. Ieeja tikai ar ielūgumiem. Atbalsta "Mākslai vajag telpu".

Skatoties no vismaz vienas iespējamas perspektīvas, jēdziens “laikmetīgās mākslas muzejs” ir pašpretrunīgs. Tulkojumā nomainot “mūsdienu” uz “laikmetīgs” šajā situācijā neko nemaina. Dīvainākais ir tas, ka pasaulē šādu muzeju kļūst arvien vairāk.

Sāra Vilsone ir anglosakšu zemju autoritativākā mākslas izpētes institūta – Courtauld Institute (Londona) profesore, lielu starptautisku izstāžu kuratore, grāmatu Matisse (2009) un The Visual World of French Theory: Figurations, Yale University Press, 2010 autore.

Annija Koena Solala ir Pompidū centra kuratore izstādes “Magiciens de la terre” 25 gadu jubilejas izstādei 2014. gadā, klasiskās Žana Pola Sartra biogrāfijas autore, kuras pētījumi par mākslinieka sociālā statusa izmaiņām ASV pazīstami visur pasaulē. Oktobrī publicējusi grāmatu Mark Rothko (Paris: Actes Sud, 2013).

  • 17.00 Sansa, Siegfried, 2003 (118') kinoteātrī Kino Bize. Biļetes nopērkamas www.bezrindas.lv. Pirms seansa kinožurnāls "Lasītāji" Nr.4.
  • 18.15 Manas vakariņas ar Andrē, Luijs Mals, 1981 (110') kinoteātrī K.Suns. Ievadlekcija - Arnis Rītups (30').
  • 19.00 Louise (Take 2), Siegfried, 1998 (115') kinoteātrī Kino Bize. Biļetes nopērkamas www.bezrindas.lv. Pirms seansa kinožurnāls "Lasītāji" Nr.3.
  • no 21.00 Artemija Troicka vadīta diskotēka klubā „Piens” un latviešu mūziķu veltījumi žurnālam Rīgas Laiks. Līdz 02.00 ieeja tikai ar ielūgumiem.

Intervijas ar festivāla viesiem var izlasīt novembra žurnāla “Rīgas laiks” numurā.

“Rīgas Laika festivāla” ietvaros Rīgā no 4. līdz 10. novembrim notiks vairāk kā 50 dažādi pasākumi, un tos ir aicināti apmeklēt visi, kas izrāda tieksmi domāt. Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties interneta vietnē www.rl20.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV