Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Filmu skatīšanās sacensībās uzvar Rūdolfs Mings

Easyget.lv, 11.11.2013. 14:04 | komentāri (4)

Jaunais režisors bez pārtraukuma kino skatījās 45 stundas
Filmu skatīšanās sacensībās uzvar Rūdolfs Mings

Galerijas:

Svētdien, 10.novembrī, kinoteātrī "Kino Citadele" tika uzstādīts Latvijā pirmais filmu skatīšanās rekords. Par izturīgāko kino skatītāju kļuva jaunais režisors Rūdolfs Miķelsons jeb Rūdolfs Mings, kurš izrādīja apbrīnojamu izturību un bez pārtraukuma spēja skatīties filmas 45 stundas.

„Filmu skatīšanās rekorda sacensības apliecināja - Latvijā ir azartiski un dedzīgi kino skatītāji, kuri mīl kino. Ceram šīs sacensības ieviest kā tradīciju un arī nākamajā gadā pulcēt azartiskus kino skatītājus un piedalīties izaicinājumā pārspēt esošo rekordu,” atzina „Forum Cinemas” vadītājs Normunds Labrencis.

Rekorda uzstādīšanā piedalījās 10 finālisti - Reinis Brikulis, Kirils Tviļiņovs, Linda Vasīte Vanaga, Kārlis Irbe, Anete Sopule, Katrīna Leonova, Glens Labuckis, Rūdolfs Miķelsons, Mārtiņš Siliņš un Elīna Gala. Finālisti tika izvēlēti pēc nejaušības principa izlozes kārtībā un dalībnieku vienīgais uzdevums bija skatīties pēc iespējas vairāk filmas.

Visizturīgākie bija Elīna Garda, kura filmas skatījās 41 stundu un 5 minūtes, Linda Vasīte Vanaga - 44 stundas un 44 minūtes un uzvarētājs Rūdolfs Miķelsons, kurš bez aizmigšanas, ievērojot visus sacensību noteikumus, kino skatījās 45 stundas.

Rekorda uzstādīšanas process bija ne tikai aizraujošs un interesants piedzīvojums, tas paredzēja arī vairāku noteikumu ievērošanu, piemēram, dalībnieki rekorda uzstādīšanas laikā nevarēja aizvērt acis ilgāk par 1 minūti, filmu skatīšanās laikā drīkstēja uzturēties tikai īpaši norobežotā teritorijā, kuru bija atļauts pamest ne ilgāk kā uz 10 minūtēm divu stundu laikā atpūtas pauzes ietvaros.

„Visgrūtākā bija pēdējā nakts, kad filmas sāka rādīt atkārtojumā. Mana recepte bija pavisam vienkārša - maksimāli koncentrēju spēkus, pauzēs veicu dažus muskuļu vingrinājumus un brīžos, kad ļoti nāca miegs - sāku lasīt filmu subtitrus, lai nodarbinātu smadzenes,” atzina sacensību uzvarētājs Rūdolfs Miķelsons.

Izturīgākā kino skatītāja uzvarētājs saņēma "Kino Citadele" abonementu vienam gadam, pārējie dalībnieki savā īpašumā ieguva veicināšanas balvas no "Forum Cinemas" un enerģijas dzēriena "Burn".

Jau ziņots, ka „Izturīgākā kino skatītāja” sacensībām varēja pieteikties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu. Lai pieteiktos rekorda uzstādīšanai, dalībniekiem bija jāaizpilda pieteikuma anketa "Forum Cinemas" mājas lapā.

Rekorda uzstādīšana sākās 8.novembrī, plkst. 14.00 kinoteātra "Kino Citadele". Procesa norisei varēja sekot līdzi interneta tiešraidē www.forumcinemas.lv vai vērot izturības pārbaudījumu klātienē.

Latvijā šis bija pirmais mēģinājums uzstādīt filmu skatīšanās rekordu - līdzšinējais Ginesa pasaules rekords pieder kādam Bolīvijas iedzīvotājam, kurš filmas skatījies 200 stundas.

Rekorda uzstādīšanas sacensības „Izturīgākais kino skatītājs” norisinājās „Kino Citadele” 10 gadu jubilejas svinību ietvaros. Nedēļas garumā kino skatītājiem bija sarūpēti dažādi svētku pārsteigumi - norisinājās speciāli kino seansi, tika atklāts jauns popkorna lielveikals, tiešraidē no Berlīnes varēja vērot grupas "Keane" koncertu, notika pirmizrāžu cikla "Dāmām priekšroka!" atklāšanas pasākums ar filmas "Ir laiks" pirmizrādi.

Jubilejas nedēļas kulminācija norisinājās 8.novembrī, kad notika pirmais 24 stundu kino maratons. Arī šī pasākumā laikā uzstādīts jauns rekords – diennakts laikā kinoteātri apmeklēja 16 164 apmeklētāji. Šis ir lielākais kino apmeklētāju skaits „Kino Citadele” vēsturē.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV