Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Daugavpils teātrī top dejas izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”

Easyget.lv, 12.11.2013. 10:07

Novembra beigās Daugavpils teātris piedāvās īpašu un smalku iestudējumu - pirmo reizi Daugavpils teātra vēsturē tiks iestudēta pilnmetrāžas dejas izrāde „Kazanova. Henrieta. Venēcija.”.

Jauniestudējuma pamatā būs teatrālā un dejas plastika. Izrādē tiks dzēsta robeža starp dramatiskajiem aktieriem un teātra mūsdiena baleta trupu, viņu darbības uz skatuves būs savienotas vienā veselumā, tādā veidā arī attīstot Daugavpils teātri muzikāli dramatiskā teātra žanrā.

Iestudējuma horeogrāfe ir Irina Saveļjeva, kuras darbu skatītāji jau ir iepazinuši vairākos Daugavpils teātra iestudējumos. Horeogrāfe divus gadus pēc kārtas ir bijusi nominantes godā Spēlmaņu nakts gada balvā. Bet jauniestudējums „Kazanova. Henrieta. Venēcija” būs I. Saveļjevas pirmais pilnmetrāžas darbs.

Izrāde top kā smalks stāsts par izcilo mīlnieku Kazanovu. Izrādes radošā komanda uzsver to, ka Kazanovas personība ir pretrunīga, līdz ar to tās interpretēšanai ir svarīga loma. Izrādē tiek lauzts stereotips par Kazanovu kā mīlnieku, bet gan pievērsta uzmanība viņa personībai. Kazanova - godprātīgs mīlētājs ne tikai pret sievietēm bet arī pret varu, un tādu personību nav daudz.

Skatītājiem būs iespēja ne vien dzīvot izjustu stāstu, bet arī izrāde sniegs estētisko baudījumu. Izrādes scenogrāfes Agnese Stabiņa un Inga Bermaka rūpējas par vissmalkākajā detaļām, toņiem un niansēm. Svarīga loma izrādes scenogrāfijā un kostīmos būs Venēcijas maskām un tās uz Daugavpils teātri ir atceļojušas tieši no pašas Venēcijas. Izrādi raksturojošie vārdi - niansētas detaļas, skaisti cilvēki, mūzika, deja, stāsts par izcilu vīrieti, mīlētāju, personību.

Izrāde "Kazanova. Henrieta. Venēcija" stāsta par spilgtu, neordināru cilvēku vārdā Džakomo Kazanova. Iestudējums atklās Kazanovas smalko un romantisko dvēseli, kas katru reizi iemīlējās patiesi un kaislīgi. Tas būs stāsts par personību ar lielu cilvēcisko potenciālu, kura prata skaisti dzīvot, meistarīgi spēlēt un neprātīgi jokot ar savu likteni.

Horeogrāfe, libreta autore: Irina Saveļjeva
Lomās: Miroslavs Blakunovs, Inese Ivulāne – Mežale, Egils Viļumovs, Aleksandrs Komarovs, Jeļizaveta Petrova
Dejotāji: Anna Sultanova, Anna Gimbute, Artūrs Jackevičs, Svetlana Morozova, Māris Boka, Džeina Saulīte, Milena Rožanska, Natālija Kotona, Edgars Kuškurs, Raimonds Paegle
Scenogrāfija un kostīmi: Inga Bermaka , Agnese Stabiņa
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Pirmizrāde notiks 22. novembrī plkst. 18:30. Tuvākās izrādes: 23. novembrī 18:00, 5. decembrī 18:30, 30. decembrī 18:30.

Biļetes - Daugavpils teātra kasē (654 26520) un internetā www.bilesuparadize.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV