Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgas Brāļu kapu ansambļa restaurācijai saziedoti vairāk nekā 31 tūkst. latu

Easyget.lv, 12.11.2013. 17:08

Lāčplēša dienā ziedojumu akcijas Rīgas Brāļu kapu memoriāla restaurācijai laikā saziedoti 31 123 lati - uz ziedojumu tālruni 90006480 zvanījuši 30162 reizes, bet privātziedojumi pasākumu vietās sasnieguši 961 Ls.
Rīgas Brāļu kapu ansambļa restaurācijai saziedoti vairāk nekā 31 tūkst. latu

Piemiņa, atbalsts, vēsturiskā un kultūras mantojuma apzināšana bija vakardienas ziedojuma akcijas kopējās noskaņas kodols, ko visas dienas garumā pavadīja svecīšu un lāpu mirdzums, un daudzu Latvijas iedzīvotāju klātbūtne. Patriotismu Rīgas Brāļu kapos stiprināja muzikālie kolektīvi, kas savu uzstāšanos veltīja kā ziedojumu restaurācijas akcijai.

Rīgas Brāļu kapu Ceremoniju laukumā uzstājās Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, sieviešu koris ‘’Ausma’’, jauniešu koris ’’Balsis’’, vīru koris ‘’Gaudeamus’’, NBS orķestris, LNA Mežragu kvartets, vīru kopa ‘’Vilki’’ un ansamblis ‘’Dobeles zemessargi’’. Ziedojumu lādes pie Rīgas pils Svecīšu sienas un Rīgas Brāļu kapu memoriālā pildīja klātesošo ziedojumi.

Iepriekšējos divos akcijas norises gados saņemti 65 tūkstoši zvanu. Par privātpersonu ziedojumiem un gandrīz visu Latvijas pašvaldību līdzekļiem tika restaurēti Latvijas pilsētu ģerboņi un Mātes Latvijas tēls, kas atrodas memoriāla Noslēdzošajā sienā. Šogad akcijas mērķis bija savākt līdzekļus Noslēdzošās sienas sānu bareljefiem - strēlnieku figūrām un heraldiskajiem tēliem – Vidzeme, Latgale.

Ziedojumu akciju trešo gadu realizēja Latvijas Televīzija sadarbībā ar Rīgas Brāļu kapu un Latvijas vēsturiskā mantojuma fondu.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV