Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Žerārs Depardjē filmā „Rasputins” noslēpumaino mūku izlaiž brīvībā

Easyget.lv, 13.11.2013. 11:24

Filma „Rasputins” – neaizmirstama kino profesionāļu konfrontācija un jauns vēstures skatījums
Žerārs Depardjē filmā „Rasputins” noslēpumaino mūku izlaiž brīvībā

Jaunajā Grigorija Rasputina dzīves un nāves kinoversijā spožas ir gan krievu, gan franču zvaigznes. Vēsturiskajā drāmā atainota XX gadsimta sākuma gaisotne, dekorācijām izmantotas autentiskas lietas, un Krievijas diženās ainavas devušas varoņu tēliem liktenīgu auru, kas bija raksturīga tā laikmeta iezīme.

Rasputina lomas tēlotājs Žerārs Depardjē teicis, ka Rasputins iemitinājies viņā jau pirms 15 gadiem un, tēlodams lomu, viņš itin kā izlaidis noslēpumaino mūku brīvībā. Šai tēlā Žerāram Depardjē bija jāliek lietā viss aktiera meistarības arsenāls. Ne velti cita vēsturiska persona Felikss Jusupovs sacījis: „Jūs nezināt, ko nozīmē sastapt Rasputina skatienu.”

Feliksu Jusupovu tēlo Filips Jankovskis („Mīlestība ar akcentu”, „Valsts padomnieks”) – slavenais krievu aktieris šai lomā ir lielisks. Tēli, kuru iemiesošana no aktieriem prasījusi milzīgu iedvesmu, sola neaizmirstamu vēsturisku personu konfrontāciju. Turklāt galvenajās lomās ir citi pirmklasīgi sava aroda meistari – cara Nikolaja II loma tikusi Vladimiram Maškovam („Novads”, „Neiespējamā misija: Rēgu protokols”), imperatori Aleksandru tēlo franču aktrise Fanija Ardāna.

Jāpiemin arī aktieri, kas smalki izstrādājuši epizodiskas lomas. Viņu vidū ir Anna Mihalkova („Maratons”), Irina Alferova („Eglītes 2”), Konstantīns Habenskis („Likteņa ironija. Turpinājums”), Daņila Kozlovskis („Leģenda Nr. 17”) un daudzi citi.

Pēdējā kinoversija par Rasputinu veidota sadarbībā ar frančiem un noslēpumainajā stāstā atklāj jaunas nianses.

Latvijas kinoteātros jau no 22. novembra būs iespējams izjust, ko nozīmē sastapt par svēto dēvētā grēcinieka Grigorija Rasputina skatienu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV