Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Dramaturgu „10 minūtes slavas” visā Latvijā

Easyget.lv, 13.11.2013. 14:45 | komentāri (1)

Dramaturgu konkurss „10 minūtes slavas” jaunajā sezonā notiks visos Latvijas novados

Jau divus gadus mūsdienīgas Latvijas dramaturģijas tapšanu veicinājis jaunu lugu ideju konkurss „10 minūtes slavas”, reizi mēnesī teātra „Dirty Deal Teatro” telpās pulcējot interesentus, lai dzirdētu svaigas idejas, jaunus autorus, kuriem ir vēlme ieraudzīt savus tekstus izspēlētus uz Latvijas skatuvēm. Konkurss guvis ievērību, tādēļ šajā sezonā „10 minūtes slavas” ies plašumā – konkurss notiks visos Latvijas novados, tā dodot iespēju izteikties arī tos, kas līdz Rīgai netika.

„Ne mazāk būtiski, ka konkursa klausītāji vispirms būs novadu ļaudis, bet maijā labākās idejas vienuviet skanēs Rīgā konkursa finālā, kad katra novada klausītāju balsošanā izvēlētais uzvarētājs ar savu lugu iepazīstinās jau plašāku interesentu un teātra profesionāļu loku. Katra pasākuma uzvarētājs saņems arī naudas balvu,” ieceri raksturo dramaturgs Lauris Gundars.

Konkurss sāksies ar Rīgas posmu jau 3. decembrī. Janvārī „10 minūtes slavas” notiks Kurzemē - Liepājas teātrī, februārī Vidzemē - Valmieras teātrī, martā Zemgalē – Bauskas Kultūras namā, bet Latvijas apstaigāšanu konkurss beigs aprīlī Latgalē – Rēzeknes Augstkolā. Klausītāju pulkā katrā konkursa pasākumā tiks piesaistīti arī teātra profesionāļi, kas ekspertu statusā komentēs jauno ideju iestudēšanas iespējas.

Ieinteresētie autori aicināti pieteikties saskaņā ar konkursa Nolikumu, kas publicēts mājas lapā www.darbnicas.lv.

„10 minūtes slavas” Latvijā sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un „Dirty Deal Teatro” rīko biedrība „Darbnīcas”, to atbalsta Latvijas republikas Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV