Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Tapusi dokumentāla filma par drosmīgu cilvēku cīņu ar jūru

Easyget.lv, 14.11.2013. 11:26

Studijā “Platforma” tapusi jauna dokumentālā filma “Sasniegsim augstākās virsotnes”, informē studijas pārstāve Aija Ansone.

Dokumentālā filma “Sasniegsim augstākās virsotnes” stāstīs par diviem drosmīgiem puišiem, kuri šovasar meta izaicinājumu Baltijas jūrai. Godalgotais burātājs Jānis Preiss jau trešo reizi centās ar vēja dēli sasniegt Zviedrijai piederošo Gotlandes salu, bet triatlonists Ingus Siliņš pirmo reizi uzsāka cīņu ar Baltijas jūras viļņiem – cenšoties peldus sasniegt 38 kilometrus attālo Roņu salu.

Baltijas jūra latviešus vienmēr ir vilinājusi un arī izaicinājusi. Un tikai retais uzdrošinās stāties tai pretī. Šovasar divi latvieši pieņēma neparastu izaicinājumu un, mērojoties muskuļu spēkiem ar vēju un jūras viļņiem, cīnījās par jauniem Latvijas rekordiem! Ķermeņa atdzišana, apjukumus, viļņi, kas atņem spēku un pilnīgs spēku izsīkums – vai viņi spēs pārvarēt jūras izliktās lamatas?

Dokumentālo filmu “Sasniegsim augstākās virsotnes” veidojuši režisore Ilze Šņore, operatori Imants Zaķītis un Kaspars Vēveris, montējis Jānis Ērglis.

Filmas pirmizrāde notiks 18. novembrī plkst.16.15 Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV