Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Videoprojekcija „Nerrs” staros uz Splendid Palace fasādes

Easyget.lv, 14.11.2013. 13:17

Gaismas festivālā „Staro Rīga” uz kinoteātra „Splendid Palace” fasādes būs skatāma mākslinieces un režisores Astras Zoldneres gaismas projekcija „Nerrs”.
Videoprojekcija „Nerrs” staros uz Splendid Palace fasādes

Kinoteātra „Splendid Palace” 90. jubilejas gadā otro gadu gaismas festivāla programmu papildinās Kultūras menedžmenta centrs „Lauska”.

Iedvesma melnbaltajai videoprojekcijai ir pirmā Baltijas valstīs izrādītā skaņu filma – „Dziedošais nerrs” (Singing Fool, ASV), kas 1929. gadā tika demonstrēta „Splendid Palace”. 1928. gadā uzņemtā filma ir stāsts par dziedātāju, kurš piedzīvo traģiskus notikumus, bet, neskatoties uz to, nerru nepamet cerība un viņš nepārstāj ticēt mūzikas dziedinošajam spēkam.

Režisori Astru Zoldneri iedvesmojis filmas varonis un viņa interpretējusi tā piedzīvojumus izmantojot sirreālisma estētisku, jo tieši šis mākslas un kino virziens tobrīd uzplauka Eiropā. Astra stāsta, ka viņu interesē robežu saplūšana, tas, ka arī Amerikā uzņemtu stāstu var interpretēt Eiropas sirreālistu manierē.
Astra uzņēmusi videodarbu Berlīnē, piedaloties vācu aktieriem un šveiciešu operatoram. Režisore stāsta, ka filmēšanas grupas internacionālais sastāvs palīdzējis nojaukt laika, telpas un žanru robežas. Melnbaltās videoprojekcijas „Nerrs” noskaņu izceļ mūziķa un komponista Andra Indāna muzikālais noformējums.

Videodarbs „Nerrs” būs skatāms četrus vakarus no 15. līdz 18.novembrim no plkst. 18.00 līdz 23.00 uz kinoteātra „Splendid Palace” fasādes.

Papildus informācija par projektu: http://www.staroriga.lv/013/nerrs/

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV