Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Rīgas Cirkā būs skatāms Jūras lauvu šovs

Easyget.lv, 14.11.2013. 13:26

No piektdien, 15.novembra, Rīgas Cirkā skatāma jauna starptautiska cirka programma “Jūras lauvu šovs”. Izrādes galvenais notikums - Milzu jūras lauvu šovs.
Rīgas Cirkā būs skatāms Jūras lauvu šovs

Cirka manēžā būs redzamas trīs milzu Kalifornijas jūras lauvas, kas aizrautīgi izpildīs dažādus trikus - gan griezīsies valša ritmos, gan balansēs uz vienas pleznas, izveicīgi griezīs riņķus uz degungaliem, dziedās un pat mīļi sabučos uz apskaus numura vadītāju.

„Šīs slavenās dzīvnieku atrakcijas izveidotāja un ilggadēja vadītāja ir Krievijas Tautas māksliniece, daudz prestižu balvu ieguvēja Irina Zapašnaja. Nopelniem bagātā māksliniece pati izvēlējās Gajane Martirosjan kā jauno atrakcijas vadītāju dēļ viņas lielās mīlestības pret dzīvniekiem. Vairāk nekā gadu ilgā apmācības periodā topošā numura vadītāja apguva visu, kas saistīts ar jūras lauvām sākot no voljēru tīrīšanas līdz jūras lauvu apmācības noslēpumiem. Gajane Martirosjan nāk no slavenas cirka mākslinieku dinastijas. Viņas vectētiņš Zavens Martirosjans savā laikā strādājis kopā ar slaveno Juriju Ņikuļinu Maskavas cirkā Cvetnoje bulvārī, savukārt tēvs Boris Martirosjan ir bijis pasaulē slavens ekvilibrists,” pastāstīja Rīgas Cirka direktore un mākslinieciskā vadītāja Lolita Lipinska.

Kā ikvienā tradicionālā cirka programmā- manēžā būs redzami arī akrobāti. Šajā programmā Rīgas Cirkā viesojas cirka mākslinieku trupa no Ukrainas Valentīna Demjana vadībā, kuri uzstāsies ar diviem priekšnesumiem. Vienā no tiem akrobāti iejutīsies Karību jūras pirātu lomā un uz “Krievu šūpolēm” izpildīs sarežģītus lēcienus, vairākkārtējus kūleņus un salto gaisā, sasniedzot pie cirka kupola piestiprinātu stieni un veiksmīgi piezemējoties atpakaļ cirka manēžā. Otrā priekšnesumā mākslinieki izpildīs akrobātikas trikus atsperoties batuta. Lirisku mīlas stāstu augstu Rīgas Cirka kupola velvēs skatītājiem izstāstīs pasaules klases meistari- gaisa vingrotāji Sergejs Volkovs un Natālija Zaiko.

„Pirms vairākiem gadiem, kad Rīgas Cirka manēžā pirmo reizi uzstājās mākslinieki ar degunlācīšiem, mēs nevarējām pat īsti saprast kas tie par dzīvniekiem un kā tad Latviski tie nosaucami. Šobrīd šie dzīvnieki pamazām kļūst arī par cilvēku mājas mīluļiem. Ukrainas un nu jau var teikt, ka arī Igaunijas cirka mākslinieki Viktors Ņikuļins un Oksana Vigorņicka nodemonstrēs cik apķērīgi ir šie dzīvnieki un cik daudz tiem ar mīlestību un pacietību var iemācīt,” turpina Lolita Lipinska.

Ja degunlācīši cirkā vēl ir eksotika, tad atrakcijas ar pūdeļiem ir vieni no tradicionālākajiem priekšnesumiem. Oksana Vigorņicka manēžā iznāks ar veselu pulku mazu pūdelīšu. Rīgas Cirka kupola augstumos atkal lidos jautrie foksterjeri. Igaunijas klauns Rocky programmas skatītājus priecēs ar amizantiem jokiem, burvju trikiem un citiem negaidītiem pārsteigumiem.

Programmas "Jūras lauvu šovs" izrādes Rīgas Cirkā skatāmas no 15.novembra līdz 14.decembrim. Izrāžu grafiks atrodams mājas lapā www.cirks.lv. Biļetes pieejamas Rīgas Cirka un Biļešu Serviss biļešu kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV