Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Dāvja Kaņepes filma “Vadātājs” piedzīvos pirmizrādi

Easyget.lv, 14.11.2013. 16:10

Sestdien, 16. novembrī, plkst. 16.00 kinoteātrī “Splendid Palace” notiks jaunā režisora Dāvja Kaņepes dokumentālās īsfilmas “Vadātājs” kino pirmizrāde.
Dāvja Kaņepes filma “Vadātājs” piedzīvos pirmizrādi

Filmu studijā “Mistrus Media” tapusī filma “Vadātājs” ir viena no piecām Latvijas Televīzijas cikla “Latvijas kods. Latvijai - 95. Latvija šodien” dokumentālajām filmām, kas tapušas kā māksliniecisks mūsdienu Latvijas portretējums un veltījums Latvijai 95. gadadienā.

Filmas “Vadātājs” veidotāji - režisors Dāvis Kaņepe, operators Aigars Sērmukšs un skaņu režisore Anete Vanaga – devās ceļojumā pa Latviju, lai ieskatītos acīs latviešu vadātājam – gan tam, kas mājo pašā cilvēkā, gan mūsdienu Latvijas sociālajos procesos. Filmas veidošanas laikā, apceļojot Latviju, režisors aizdomājies arī par savu „vadātāju” un uzskata, ka daudzos aspektos Latvija 95. gadskārtas priekšvakarā ir apmaldījusies un tai ir savi vadātāji. „Latvieši esot viena no māņticīgākajām tautām Eiropas Savienībā. Radās ideja izveidot filmu, kas, meklējot vadātāju, pati pārņem savā varā skatītāju un liek aizdomāties par važām viņā pašā,” skaidro filmas režisors Dāvis Kaņepe.

“Vadātājs” ir pirmā filma Latvijā, kas filmēta ar Canon 5D III kameru, izmantojot jauno Magic Lantern RAW tehnoloģiju, kas ļauj panākt īpaši dzidru un precīzu attēla kvalitāti pat tumšā apgaismojumā un kas ir līdzvērtīga tai attēla kvalitātei, kādu ierasts redzēt kino filmās.

“Filmas veidotāju komanda ir īpaša ne tikai tādēļ, ka to veido Latvijas jaunās paaudzes kinoprefesionāļi, bet arī tādēļ, ka filmas orģinālmūzikas autors ir izcilais franču mūziķis un režisors Sig (Siegfried), kura filmu restropekcija un koncerts “Rīgas Laika” festivālā izpelnījās īpašu uzmanību, savukārt filmas montāžas režsore ir Kjāra De Kunto no Itālijas”, stāsta filmas producente Antra Gaile.

Filmas treileris: http://vimeo.com/78902392

16. novembrī kinoteātrī “Splendid Palace” būs iepsējams noskatīties visas “Latvijas kods. Latvijai - 95. Latvija šodien” filmas. Seansā plkst. 16.00 tiks demonstrēta Dāvja Kaņepes filma “Vadātājs”, režisora Daiņa Kļavas filma “Mitrais”, kā arī Zigurda Vidiņa dokumentālā filma “Mēstepatās”. Savukārt plkst. 18.00 tiks demonstrēta Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filma “Štābs Ipiķi” un Mārtiņa Grauda filma “Gauja. Divreiz vienā upē”. Ieejas biļete vienam seansam: 2,50 Ls (3,56 Eur), skolēniem, studentiem un pensionāriem 2,00 Ls (2,85 Eur).

Filmas “Vadātājs” pirmizrāde televīzijā notiks ceturtdien, 21. novembrī, plkst. 20.00 LTV1.

Filmu cikls „Latvijas kods. Latvijai 95. Latvija šodien” ir tapis pēc LTV iniciatīvas, sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV