Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Zemo bārdaino īrisu izstāde

easyget.lv, 25.05.2007. 09:00

No ceturtdienas - 24. maija līdz sestdienai - 26. maijam Latvijas Dabas muzejā pavasara krāsu košumu un daudzveidību varēs vērot izstādē „Zemie bārdainie īrisi”. Izstāde tapusi sadarbībā ar Latvijas Gladiolu draugu klubu.
Zemo bārdaino īrisu izstāde

Galerijas:

Izstādē varēs aplūkot apmēram 100 šķirņu zemos bārdainos īrisus. Izstādē piedalīsies lielākās Latvijas zemo bārdaino īrisu kolekcijas īpašnieks, selekcionārs Laimonis Zaķis, tāpat būs aplūkojami īrisi no Aleksandra Muhlinkina un Guntas Jēkabsones kolekcijām, ko papildinās vēlo tulpju šķirnes no Andreja Bērziņa kolekcijas. Savukārt ziedu burvību akcentēs Latvijas Mākslas akadēmijas 1. kursa studentu un pasniedzējas Līgas Skariņas radītie keramikas un porcelāna darbi.

Deviņdesmito gadu otrajā pusē, ar SIA „Kurzemes sēklas” atbalstu, Latvijā pirmo reizi tika ievests plašs zemo bārdaino īrisu šķirņu klāsts, kurš vēlāk tika papildināts ar dažu entuziastu individuālajiem šķirņu pasūtījumiem no ASV. Zemie īrisi ir īpaši ar to, ka ir ļoti piemēroti audzēšanai Latvijas klimatiskajos apstākļos un zied gandrīz mēnesi. Šobrīd Latvijā ir viena no Eiropā labākajām zemo īrisu kolekcijām.

Pateicoties krāsu un nokrāsu bagātībai un to fantastiskajiem savijumiem, īrisus sauc par varavīksnes ziediem (no sengrieķu valodas „Iris”- varavīksne), bet elegances un karaliskuma dēļ īrisi tiek salīdzināti ar greznajām orhidejām un tiek saukti par „ziemeļu orhidejām”.

Izstāde ieejas biļetes: 0,50; 0,30; 0,10;
Sīkāka informācija par izstādi muzejā, zvanot pa telefonu 6 7356025
www.dabasmuzejs.gov.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV