Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Latviešu sapnis sveic Latviju ar vairākiem mākslas darbiem

Easyget.lv, 15.11.2013. 17:07

Kauguru kultūras namā, Raiņa ielā 110, līdz 7. decembrim aplūkojama mākslinieces Agneses Bules personālizstāde „Neatkarīgais latviešu sapnis jeb Latvijai – 95”, „Latviešu sapnis” izstādē Jā/NeATKARĪBA un laidis klajā kalendāru.
Latviešu sapnis sveic Latviju ar vairākiem mākslas darbiem

Izstādē „Neatkarīgais latviešu sapnis jeb Latvijai – 95” apkopoti darbi, kas ataino „Latviešu sapņa” māksliniecisko redzējumu, skatoties uz Latvijas dzimšanas dienu, nacionālo identitāti, patriotismu un citām ar Latvijas valsti saistītām tēmām. Latvieti „Neatkarība ceļ spārnos”, latvietis var sēdēt uz „Neatkarības zara”, un katru gadu Latvijā ir gan „Neatkarības rudens”, gan „Neatkarības pavasaris”. Izstādē varam lasīt arī Latviešu sapņa mītu par Latviju, kas skan šādi: „Tikai pirms 95 gadiem latvieši nodibināja savu valsti, ko lepni nosauca par Latviju. Arī no mucām viņi sāka spraukties laukā ap to laiku. Daļa latviešu sāka staigāt pa zemi, daļa sakāpa kokos, daļa drošības un komforta dēļ palika sēžot mucās, bet vēl daļa patstāvīgi mainīja dzīves vietu atkarībā no valdošo vēju stipruma. Tā arī līdz mūsdienām Latvijā ir saglabājušies vairāki latviešu tautas pastāvēšanas modeļi, bet pēdējo gadu vērojumi liecina, ka daudzi jo daudzi latvieši par veiksmīgāko izvēlējušies gājputnu izdzīvošanas modeli”.

„Latviešu sapnis” ar darbu „Kārklu latvietis” piedalās Latvijas 95. dzimšanas dienai veltītā konkursa izstādē Jā/NeATKARĪBA, kura pašlaik norisinās Bulduros, Muižas ielā 6 Mākslinieku namā.

Novembra sākumā „Latviešu sapnis” ir radījis lielformāta mākslas kalendāru „Latvijai – 95”, kurš tapis sadarbībā ar „Latviešu sapņu Fanu klubu” un SIA „Privāto projektu vadība”. Kalendārs ir trīs valodās (latviešu, angļu, krievu), tas sākas jau ar š.g. novembri un ir paredzēts visam nākamajam gadam.

Svētku nedēļā „Latviešu sapnis ir uzklājis galdu galerijā „Istaba”, kur visi interesenti, kas netiek uz Kauguru izstādi var pamielot acis aplūkojot mākslas kalendāru un citus lielāka un mazāka formāta mākslas darbus par Latvijas dzimšanas dienas tēmu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV