Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Noskaidroti komiksu konkursa „Briseles kāposti” uzvarētāji

Easyget.lv, 16.11.2013. 17:17

14. novembrī Latvijas Mākslas akadēmijā, atklājot Beļģijas dienu programmu Rīgā, tika paziņoti komiksu žurnāla kuš! sadarbībā ar Beļģijas Karalistes Latvijā rīkotā komiksu konkursa 2013 „Briseles kāposti” laureātu vārdi.
Noskaidroti komiksu konkursa „Briseles kāposti” uzvarētāji

Galerijas:

Izvērtējot konkursā iesniegtos 77 darbus, žūrija pirmo vietu piešķīra Rūtai Briedei, otro vietu ieguva Elīna Brasliņa un trešā balva tika pasniegta Reinim Pētersonam.

Rūta Briede saņēma konkursa galveno balvu - naudas prēmiju 500 latu apmērā no Beļģijas Karalistes Vēstniecības Latvijā un Margrietas Dreiblates veidoto balvas figūru. Elīna Brasliņa - naudas prēmiju 200 latu apmērā no Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kamera, kā arī žurnāla „Veto” speciālbalvu. Reinis Pētersons saņēma dāvanu karti 60 latu apmērā no izdevniecības „Zvaigzne ABC”. Trīs galveno balvu laureāti ieguva arī „HungryLab” balvas „Berta” mājaslapas izveidei.

Komiksu konkurss 2013 norisinājās no jūlija līdz oktobrim. Tajā piedalījās 77 autori, radot vienu līdz četras lappuses garus komiksus latviešu valodā par tēmu „Briseles kāposti”. Darbus vērtēja žūrija – Franks Arnauts, Beļģijas vēstnieks Latvijā un konkursa iniciators; Juris Petraškevičs, mākslinieks un Latvijas Mākslas akadēmijas profesors; Anna Iltnere, portāla Arterritory redaktore, Emmi Valve, komiksu autore no Somijas, CUNE komiksu rezidente Rīgā un Sanita Muižniece, kuš! redaktore.

„Izvēlēties labākos darbus bija interesanti, taču ne viegli, jo konkursā iesniegtie komiksi mūs pārsteidza ar augsto māksliniecisko kvalitāti, dažādību mākslinieku izvēlēto tehniku ziņā un ar tēmas oriģinālajām – asprātīgajām, pārsteidzošajām un nopietnajām interpretācijām”, atzīst kuš! redaktori.

Līdz 29. novembrim 10 žūrijas izvēlētie darbi apskatāmi izstādē „Briseles kāposti” Latvijas Mākslas akadēmijā un restorānā „3 pavāri”. Izstādē iekļauto darbu autori: Rūta Briede, Elīna Brasliņa, Reinis Pētersons, Raids Kalniņš, Līva Kandevica, Maija Līduma, Anna Meldrāja, Dāvis Ozols, Jana Ribkina un Lote Vilma Vītiņa.

Komiksu konkursu 2013 rīkoja kuš! komiksi sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā un Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kameru.

Vairāk par konkursu var uzzināt: www.komikss.lv/konkurss
Plašāk par Beļģijas dienām Rīgā: https://www.facebook.com/BelgianDaysInRiga

Foto: 1. vietas ieguvējas Rūtas Briedes veikums. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV