Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Eiropas kino balvas nominantes uz Splendid Palace ekrāna

Easyget.lv, 19.11.2013. 15:56

No 22. novembra kino Splendid Palace varēs skatīties šī gada Eiropas kino balvām nominētās filmas
Eiropas kino balvas nominantes uz Splendid Palace ekrāna

„Eiropas kino gada kulminācija tuvojas ar apziņu, ka māksla, kaut arī reizēm neērta, provocējoša un sāpinoša - ir triumfējusi. Eiropas filmu akadēmijas balvām šogad izvirzītas 6 drāmas un 4 cienījamas komēdijas, kas gaida gudru kinoskatītāju. Un mēs tādi esam! Audzināsim savu kino pašapziņu, ļausimies emocijām, jo Eiropas kino esam arī mēs! Mums ir vēl dažas nedēļas laika, paspēt noskatīties vēl neredzēto, lai sekotu intrigai, kuras no 2013. gada Eiropas filmām pretendē uz vietu jaunlaiku kino vēsturē. Galu galā nākošgad sarkanie paklāji tiks izritināti Rīgā”, iesaka kinokritiķe Daira Āboliņa.

Gatavojoties Eiropas kinoakadēmijas balvu pasniegšanai, no 22.novembra kinoteātrī Splendid Palace būs iespējams noskatīties lielāko daļu no filmām, kas šogad nominētas prestižajai Eiropas kino balvai – „Dižais skaistums” (The Great Beauty, režisors Paolo Sorrentīno, Itālija); „Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1.un 2.daļa” (La vie d'Adèle, rež.Abdellatīfs Kešišs, Francija); „Oh Boy!” (Oh Boy!, rež. Jans Ole Gersters, Vācija); „Pārrautais aplis” (The Broken Circle Breakdown, rež. Fēlikss van Grūningens, Beļģija) – filma uz ekrāniem no decembra; „Es esmu uzbudināts” (I`m so excited!, rež. Petro Almodovars, Spānija); „Mājā” (Dans la Maison, rež.Fransuā Ozons, Francija); „Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs” (Love Is All You Need, rež.Susanne Bīra, Dānija) un „Hanna Ārente” (Hannah Arendt, rež. Margarēte fon Trota, Vācija, Luksemburga, Francija, Izraēla).

Kā zināms, pagājušā nedēļas nogalē tika paziņotas nominācijas šī gada Eiropas kino balvām, vislielāko nomināciju skaitu – piecas (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas režisors, Labākā Eiropas aktrise, Labākais Eiropas aktieris, Labākais scenārijs) piešķirot beļģu režisora filmai „Pārrautais aplis”. Četras nominācijas (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas režisors, Labākais Eiropas aktieris, Labākais scenārijs) saņēmusi filma „Dižais skaistums”. Pa trim nominācijām piešķirtas Fransuā Ozona „Mājā”, „Labākais piedāvājums” (The Best Offer, rež. Džuzepe Tornatore, Itālija) un „Anna Kareņina” (Anna Karenina, rež. Džo Vraits, Lielbritānija). Divas nominācijas (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas režisors) – „Zils ir vissiltākā krāsa. Adele: 1.un 2.daļa” un „Oh Boy!” (Labākā Eiropas filma, Labākais Eiropas aktieris), nominācija „Labākā Eiropas aktrise” arī Barbarai Zukovai par galveno lomu filmā „Hanna Ārente”. Nominācija „Labākā Eiropas komēdija” – Pedro Almodovara filmai „Es esmu uzbudināts!” un režisores Susannes Bīras filmai „Mīlestība ir viss, kas jums vajadzīgs”.

Eiropas kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks 7.decembrī Berlīnē. Tās laikā balvas par mūža ieguldījumu saņems arī franču aktrise Katrīna Denēva un režisors Pedro Almodovars.

Atsevišķas filmas Splendid Palace tiks izrādītas tikai dažos seansos, tāpēc aicinām sekot līdzi aktuālajam repertuāram kinoteātra interneta mājas lapā: www.splendidpalace.lv

Foto: Kadrs no filmas „Dižais skaistums”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV