Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Ieskandinās piekto festivālu „Ziemassvētku egļu ceļš“

Easyget.lv, 20.11.2013. 09:16

Ceturtdien, 21. novembrī, no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 Rīgas Kongresu nama laukumā risināsies festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš“ ieskandināšanas pasākums. Pasākumā radītās putnu mājas pārtaps par vienu no festivāla projekta „putnu eglēm“, bet pavasarī tās pārceļos uz Rīgas mežiem, lai dotu mājvietu putniem.

„Putnu egļu“ projekta autors, jaunais mākslinieks Anrijs Zemgals ar savu projektu grib atgādināt, ka egle ir ne tikai Ziemassvētku simbols, bet arī mājvieta daudziem putniem. Mākslinieka vides objektam “Putnu egle” nepieciešams no speciālām sagatavēm izveidot 144 zīlītes un 108 strazdu būrīšus. Katrs pasākuma dalībnieks savu izgatavoto būrīti varēs personalizēt.

Pasākuma gaitā jau no plkst. 11.00 nodibinājuma „Rīga 2014“ brīvprātīgie veidos pirmos būrīšus, tad plkst. 13.00 viņiem pievienoties aicināti festivāla projektu autori un atbalstītāji, kā arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, lai izveidotu putnu būrīti ar veltījumu un kopbildi festivāla foto galerijai. Ikviens interesents veidot savu darbiņu varēs līdz pat plkst. 17.00 vakarā.

„Esam tāda īpaša, radoša publika – inovatīva un oriģināla urbānās mākslas festivāla organizētāji un projektu autori, kuri, atšķirībā no citiem cilvēkiem, Ziemassvētku un Jaungada noskaņās strādā jau kopš projektu iesniegšanas festivāla konkursā pavasarī. Tad turpinājās projektu precizēšana līdz rudenim, un tagad jau esam to realizēšanas procesā. „Ragavu gatavošana vasarā“ mums ir jau kļuvusi par radošā darba īpatnību vai ieradumu, kam pierādījums ir - domāt jau par pavasari, tagad gatavojot putnu būrīšus“, uzsver festivāla idejas autors Guntars Kambars.

Šogad jau ceturto reizi Rīgā no 5. decembra līdz nākamā gada 12. janvārim notiks vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš“. Festivālaekspozīcijā būs skatāmi izcilākie iepriekšējo gadu profesionālu mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un radošo industriju pārstāvju darbi, kā arī daudzi jauni un interesanti 2013. gadā tapušie projekti, kopskaitā 70. Vides objekti pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla, ķieģeļu un pat gaisa un siltuma izmantošanai.

Informācija par festivālu no decembra sākuma būs pieejama interneta vietnēswww.eglufestivals.lv, www.kultura.riga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV