Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

100 baltas dvēseles un Jāņa Zemīša personālizstāde Ideju bodes 1 gada dzimšanas dienā

Easyget.lv, 21.11.2013. 10:41

Pirms gada Liepājā darbību uzsāka radošā telpa „Ideju bode”, piesakot jaunu vietu mākslai. 23. novembrī notiks svinības, kurās galvenos akcentus liks jaunais mākslinieks Jānis Zemītis un pēc ieturētās pauzes būs iespēja dzirdēt muzikālo apvienību „100 baltas dvēseles”.

Jānis Zemītis ir absolvējis Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu, kur pats nostiprinājis pārliecību par savu talantu uz zīmēšanu, gan nekautrējies ar to veselīgi palielīties sociālajos medijos, lai pavisam mērķtiecīgi varētu arī pelnīt sev iztiku.

Sestdien, 23. novembrī, pulksten 17:00 radošajā telpā „Ideju bode” notiks Jāņa Zemīša personālizstādes „Atspulga tehnika” atklāšana. Ekspozīcju veidos gan portreti, gan citi zīmējumi, kas atklās jaunā mākslinieka rokraksta vieglumu, pārliecinātību un talantu.

Muzikālā apvienība „100 baltas dvēseles” darbību aizsāka 2007. gada 29. oktobrī, kad Jaunajā Rīgas teātrī nospēlēja savu pirmo koncertu, puedaloties dibinātājam Mārtiņam Jansonam, aktierim Ivaram Krastam un komponostam Jēkabam Nīmanim. 2009. gada 1.maijā klajā nāca debijas albums "Jutīgs un atdalīts".

„100 baltu dvēseļu” kodolam paliekot nemainīgam, muzikālajā apvienībā arvien piesaistīti dažādi mākslinieki, kuri katram koncertam piešķīruši citādu skanējumu un vizuālo atmosfēru. Tomēr dažādu dzīves līkloču dēļ „100 baltu dvēseļu” aktīvā koncertdarbība pieklusa.

Nu viņi ir nobrieduši jaunam cēlienam, jaunām dziesmām, nedaudz atšķirīgākam skanējumam un atgriežas 2013. gada nogalē ar vairākiem koncertiem:

  • 23. novembrī Ideju Bodē
  • 12. decembrī Kaņepes Kultūras centrā
  • 23. decembrī Mazajā Ģildē 
  • 28. decembrī Melno cepurīšu Balerijā

Koncerta sākums radošajā telpā „Ideju bode” pulksten 19:00. Koncerts ir bezmaksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV