Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Fotogrāfe Karlīna Vītoliņa gadagrāmatā iemūžina 50 sievietes

Easyget.lv, 21.11.2013. 11:42

Estētiem un fotogrāfijas cienītājiem Apgāds Zvaigzne ABC izdevis gadagrāmatu “Mirkļu turpinājums” ar Karlīnas Vītoliņas fotogrāfijām.
Fotogrāfe Karlīna Vītoliņa gadagrāmatā iemūžina 50 sievietes

Gadagrāmata palīdzēs ne tikai lietderīgi organizēt laiku, bet sniegs arī estētisku baudījumu. Karlīna Vītoliņa fotogrāfijās iemūžinājusi 50 brīnišķīgas sievietes – gan Latvijā pazīstamas personības, gan ārzemnieces. To vidū ir Aina Nagobads-Ābola, Ieva Adams, Aija Andrejeva, Ilze Avotiņa, Una Meistare, Helena Straub un citas.

Tā kā šis laika plānotājs nav piesaistīts konkrētam gadam, tas paver plašas iespējas to izmantot ne vienu vien gadu. Gadagrāmatā ievietotas arī katram latvietim tik svarīgās vārda dienas.

Gadagrāmatas “Mirkļa turpinājums” atvēršanas svētki notiks 28. novembrī plkst. 19.00 Dizaina mēbeļu salonā Imagehouse, Rīgā, Brīvības ielā 40.

Karlīna Vītoliņa (1982) beigusi RDMV, studējusi Prāgas akadēmijā FAMU fotogrāfijas specialitātē (2011), pirms tam bijusi arī Londonas leģendārās Svētā Mārtina Mākslas un dizaina koledžas un Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes studente. Kādu laiku dzīvojusi un fotografējusi Parīzē. Karlīnas darbi bieži publicēti Latvijas stila žurnālos.

Atbildot uz jautājumu, kur viņa gūst idejas darbiem, Karlīna Vītoliņs atsaucas uz Džima Džārmuša teikto, ka nav nekā oriģināla un jāzog viss, kas rada iedvesmu un rosina iztēli. To var atrast vecās un jaunās filmās, mūzikā, grāmatās, gleznās, fotogrāfijās, dzejoļos, sapņos, sarunās, arhitektūrā, tiltos, pilsētās, kokos, mākoņos, ūdeņos, gaismās un ēnās – der viss, kas tiešā veidā uzrunā dvēseli. Tā mākslinieks var radīt autentisku darbu, un šis autentiskums ir nenovērtējams. Turklāt „zādzību“ nevajag censties slēpt. Karlīna atzīst, ka līdz ar Džārmušu nozīmīga loma viņas vizuālās pasaules tapšanā bijusi arī Žanam Kokto, Lukīno Viskonti, Vimam Vendersam un franču Jaunajam vilnim.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV